En av landets største: – Stor milepæl

Her blir en av landets største ladestasjoner åpnet av ordføreren i Sandnes. På anlegget kan seks store kjøretøy lade samtidig.
21.juni 2024 Stangeland
Sandnes-ordfører Kenny Rettore (H) åpnet den nye ladestasjonen på Stangeland. Her sammen med Tommy Stangeland. Foto: Stangeland

– Dette er en stor milepæl i Stangeland. Vi skal ta vår del av det grønne skiftet. Det skylder vi kundene våre, regionen, oss selv - og vi skal få dette anlegget til å virke så godt som overhodet mulig. Anlegget er stort - og det må det være, for at vi skal få skikkelig effekt. Nå gleder vi oss til at nye, elektriske biler er på plass, og til å lære mer om hvordan vi får mest mulig effektiv drift ut av elektriske kjøretøy og et ladeanlegg som dette, sier Tommy Stangeland, daglig leder i Stangeland Maskin.

Skal vi nå Norges klimamål, må en lang rekke grep gjøres. Blant annet må CO2-utslippene fra tungtransport reduseres. Stangeland Maskin tar sin del av ansvaret.

 

Store investeringer

Torsdag 20. juni ble det åpnet, ladeanlegget på Soma. Her kan seks tunge kjøretøy lade samtidig. Kraften som trengs i den væskekjølte ladestasjonen alene, er større enn i resten av anlegget til Stangeland og Crane Norway til sammen. 

Ladetårnene gir ut 360kW effekt, til sammen 2MW, som gjør dette til regionens største ladestasjon for tungbil. Stangeland Maskin har investert flere titalls millioner kroner i anlegget og i elektriske kjøretøy den siste tiden.

 

Lokalt samarbeid

– Dette er et utrolig spennende prosjekt. Det er fantastisk at Stangeland går foran og viser at selskapet vil være en viktig spiller i framtiden. Jeg hyller bedrifter som tenker langsiktig, og hele regionen er stolte over det Stangeland får til. Jeg liker også at anlegget er utviklet sammen med en annen lokal bedrift, Kverneland Energi. Regionens bedrifter får til utrolig mye spennende sammen, sier Kenny Rettore, ordfører i Sandnes, som stod for åpningen.

– Vi har hatt et tett samarbeid med Stangeland på solceller og har utviklet det nye ladeanlegget gjennom godt samarbeid. Vi er stolte over løsningen. Alt er større enn i andre ladeanlegg, laderne er væskekjølte og effekten som kommer fra anlegget er mye større, sier Torbjørn Kverneland, salgssjef i Kverneland Energi.

Andre liknende nyheter

Har flyttet til K8

Advokatfirmaet Thommessen har flyttet inn i K8-bygget i sentrum.

Utslippsmål for 2030 avgjøres i år

Årets statusrapport viser at målet om 50 prosent utslippsreduksjoner i 2030 fortsatt er innenfor rekkevidde.

VB starter satsingen på bærekraft for fullt

Ett år etter at rundt 50 rørleggerbedrifter valgte å etablere Norges første landsdekkende rørleggerkonsern, tar VB Gruppen fatt på nye krav og forvent…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner