Faber Bygg skal levere gulv til sykehuset

Helse Stavanger har inngått avtale med Faber Bygg AS om å levere installasjonsgulv til det nye universitetssykehuset i Stavanger.
30.juni 2020 Helse Stavanger
Slik ser sykehusanlegget ut fra lufta nå i juni. Foto: Rikard Vinningland/Vest Betong

Kontrakten har en samlet verdi på 9,2 millioner kroner. Avtalen om å levere installasjonsgulv omfatter bygging av installasjonsgulv på justerbare støttebein for å skjule tekniske installasjoner under gulvet.

– Vi skal levere rundt 2100 kvadratmeter faste installasjonsgulv i behandlingsbygg og akuttbygg samt rundt 1900 kvadratmeter datagulv i tekniske rom for EL og IKT i alle bygg. Samlet blir dette rundt 4000 kvadratmeter installasjonsgulv, opplyser Jan Arild Wathne, administrerende direktør i Faber Bygg AS.

– Faber Bygg er allerede en del av den store SUS2023-familien etter at de tidligere har vunnet kontrakter om å levere fasadeløsninger og himlinger til det nye universitetssykehuset vårt. Nå skal vi samarbeide videre om denne leveransen og det ser vi frem til, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for SUS2023.

Faber Bygg AS fikk høsten 2018 kontrakt om å levere fasader til det nye sykehuset i Stavanger verdt 456 millioner kroner, og sommeren 2019 ble det kjent at Faber skal levere himlinger til prosjektet til en verdi av vel 40 millioner kroner. Dermed har Faber nå passert en halv milliard kroner i kontrakter med SUS2023.

– Vi har tidligere anslått at kontraktene vi har fått utgjør over 120 arbeidsplasser hos oss, og nå ser vi at denne avtalen fører til at vi kan holde enda flere folk i arbeid. Samlet er dette også veldig viktig for våre underleverandører, understreker Wathne. Byggeprosjektet for nytt universitetssykehus i Stavanger holder fremdriften og i løpet av sommeren vil deler av det høyeste bygget begynne å reise seg.

– Nå ser folk hvor stort dette er, vi driver for tiden et av landets største byggeprosjekt og vi gleder oss over at bygget viser igjen. Dette blir et landemerke, sier Johanson.

Andre liknende nyheter

Sandnesbedrift med rekordvekst

IT-selskapet Upheads fra Sandnes har etablert seg som en av de fremste norskeide IT-leverandørene. Nå viser det seg at annerledesåret 2020 blir bedrif…

Veidekke bygger om Hetland VGS

Veidekke har fått i oppdrag av Rogaland fylkeskommune å rehabilitere og utvide Hetland videregående skole i Stavanger blant annet med et miljøsertifis…

Nysnø går inn i Validé Invest II

Nysnø Klimainvesteringer investerer i Validé Invest II – et presåkornsfond som bidrar med kapital og kompetanse til innovative selskaper i oppstartsfa…

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner