Go-Ahead øker antall avganger

Go-Ahead øker sine avganger på Jærbanen og Sørtoget med virkning fra 11. mai. Selskapet tilpasser togtilbudet slik at det blir flere avganger å velge blant og som vil gjøre det lettere å ivareta myndighetenes anbefalinger knyttet til smittevern.
07.mai 2020 Go-Ahead Nordic
Go-Ahead Nordic

Vår jobb den siste tiden har vært å sikre at mennesker med samfunnskritiske jobber faktisk kommer seg på jobben. Nå ser vi at samfunnet sakte åpner opp, og stadig flere mennesker har behov for klimavennlige reiser til og fra jobb. Vi øker derfor antall avganger, men vil selvfølgelig fortsatt forholde oss etter alle retningslinjer fra Helsemyndighetene, sier administrerende direktør i Go-Ahead Norge Cathrine Elgin.

Norske helsemyndigheter har frarådet nordmenn å foreta fritidsreiser, og ber nordmenn holde minst 1 meter avstand mellom hverandre, med unntak av personer som lever sammen til vanlig.

Selskapet forteller at de følger situasjonen nøye og gjør nødvendige grep for at passasjerer og ansatte enklere skal kunne holde avstand til hverandre når de reiser med tog:

– Mange har fremdeles hjemmekontor og flere er permitterte, men vi ser en økning i antall reisende. Det er også viktig å ivareta krav til nødvendig avstand mellom personer om bord i våre tog, og derfor øker vi nå avgangene, sier Elgin

Jærbanen

Selskapet øker antall avganger på Jærbanen, men med noen få unntak:

-– Fra 11. mai vil vi øke til normal togproduksjon på Jærbanen på hverdager, med unntak av de såkalte «Sandnesvendingene», 15 min-avgangene mellom Stavanger og Sandnes, og fire nattlokaler i helgene, fortsetter Elgin

Lokale pendlere oppfordres til ikke å benytte seg av Sørtoget mellom Egersund-Stavanger-Egersund inntil videre, og heller benytte seg av lokaltogene som har langt flere plasser, men også på lokaltogene gjør vi tilpasninger etter smittevernveilederen og vil merke plasser hvor man ikke kan sitte. Dette for å holde 1 meter avstand.

– På denne måten blir det lettere både for reisende og ansatte å overholde anbefalingene om smittevern, forklarer Elgin.

Sørtoget

Go-Ahead sjefen forteller videre at selskapet nå øker antall avganger med Sørtoget på hverdager og søndager:

– På Sørtoget øker vi fra to til fire avganger hver vei mandag-fredag, og vi øker til to avganger hver vei på søndager. Vi følger situasjonen nøye og ser at disse økningene er helt nødvendige. Vi har savnet vår kunder, og gleder oss nå over å kunne transportere flere passasjerer miljøvennlig og med nødvendig hensyn til smittevern. Videre fortsetter hun:

– Vi oppfordrer våre reisende  til å kjøpe billett på forhånd. Vi selger begrenset antall plasser om bord i togene for å sikre nødvendig avstand mellom de reisende. For å sikre at vi ikke får for mange om bord i togene er det derfor viktig at så mange som mulig kjøper sin billett på forhånd. Dette er en forutsetning for at vi skal kunne overholde smittevernreglene som er pålagt oss fra myndighetene.

Elgin forteller videre at selskapet ønsker å øke til 100% togproduksjon så fort situasjonen tillater det. Selskapet opplyser at de har god dialog med jernbanedirektoratet om togtilbudet.

Slik kjører Sørtoget fra 11 mai:

     Hverdager

 • 04:30 Stavanger – Oslo
 • 06:47 Stavanger – Oslo
 • 08:47 Stavanger – Oslo
 • 15:33 Stavanger – Oslo

 

 • 04:19 Oslo – Stavanger
 • 11:25 Oslo – Stavanger
 • 14:25 Oslo – Stavanger
 • 16:25 Oslo – Stavanger

       

       Lørdager

 • 10:16 Stavanger – Oslo
 • 11:25 Oslo – Stavanger

      

      Søndager

 • 08:47 Stavanger – Oslo
 • 15:33 Stavanger – Oslo

 

 • 11:25 Oslo – Stavanger
 • 16:25 Oslo – Stavanger

Sørtoget lokal på Arendalsbanen vil korrespondere med Sørtoget region

For å se om din avgang er berørt, se www.go-aheadnordic.no

Andre liknende nyheter

Tampnet overtar BP-fiber i Mexicogolfen

Tampnet overtar BPs 1200 kilometer lange fibernettverk i Mexicogolfen. Transaksjonen som ble sluttført med BP tirsdag 30. mars, var en betydelig milep…

Hvem fortjener å vinne Reiselivsprisen 2020?

Fylkeskommunens Reiselivspris deles ut til personer, bedrifter eller organisasjoner som har arbeidet for å fremme reiselivet i fylket. 7. april er fri…

Desert Control går på børs

Stavanger-selskapet Desert Control vil hente 150 til 200 millioner for videre satsing, og er klar til kommersiell utrulling av LNC, en flytende leire…

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner