Ny styreleder i Stiftelsen Solakonferansen
Styreleder Øivind Solberg i Stiftelsen Solakonferansen.

Ny styreleder i Stiftelsen Solakonferansen

På styrets årsmøte 21. april, via Teams, ble Øivind Solberg valgt som ny styreleder. Han overtar etter Odin Leirvåg som har hatt vervet i fire år.
28.april 2020 Stiftelsen Solakonferansen

Øivind Solberg, ph.d., er til daglig Aviation Safety Advisor, Corporate Flight Safety, DPN - Joint Operations i Equinor ASA.

Stiftelsen Solakonferansen har som mål minst en gang i året å bringe sammen de mennesker som best kan medvirke til å bedre sikkerhet, kvalitet og miljø innen luftfarten. Programmet for konferansen orienteres omkring aktuelle luftfartsspørsmål og søker å sette fokus på de områder ressursene kan gi høyest effekt for sikkerheten. Konferansen skal gjennom virksomheten bidra til å formidle ny viten videre også til andre områder enn luftfarten.

Den første konferansen ble holdt 29 mai 1987 på KNA–hotellet i Stavanger. Siden er det blitt holdt en konferanse årlig på Quality Airport Hotel Stavanger, Sola. Fra og med 2010 har vi arrangert konferansen på Scandic Stavanger Airport, Sola (det tidligere Rica Airport Hotel Stavanger), og fra og med 2018 holder vi konferansen på Clarion Hotell Air, også dette på Sola.

I denne 33-års perioden har mer enn 4000 deltakere fra de fleste beslutningsnivåer innen luftfarten, næringslivet for øvrig, offentlig virksomhet og utdanningsinstitusjoner samt tjenestemanns-/interesse- og ideelle organisasjoner medvirket til å holde fokus på kvalitet, sikkerhet og miljø.

Samferdselsministrene har deltatt på de aller fleste av konferansene sammen med toppfolk fra europeisk og amerikansk luftfart.

Solakonferansen er etter hvert etablert som en av de viktigste møteplassene for de som er mest opptatt av å utvikle nivået for sikkerhet og kvalitet innen alle virksomheter. Dette har ført til en knoppskyting av konferanser etter samme modell som Solakonferansen både innen sjøfart- og helsesektoren. Også innen forskning og utdanning skjer det en oppfølging i regi av Solakonferansen.

Andre liknende nyheter

Tampnet overtar BP-fiber i Mexicogolfen

Tampnet overtar BPs 1200 kilometer lange fibernettverk i Mexicogolfen. Transaksjonen som ble sluttført med BP tirsdag 30. mars, var en betydelig milep…

Hvem fortjener å vinne Reiselivsprisen 2020?

Fylkeskommunens Reiselivspris deles ut til personer, bedrifter eller organisasjoner som har arbeidet for å fremme reiselivet i fylket. 7. april er fri…

Desert Control går på børs

Stavanger-selskapet Desert Control vil hente 150 til 200 millioner for videre satsing, og er klar til kommersiell utrulling av LNC, en flytende leire…

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner