PaleBlue AS-kontrakt med European Space Agency

PaleBlue AS inngikk nylig en prestisjefylt kontrakt med European Space Agency (ESA). ESA er søsterorganisasjonen til NASA i USA, og en sterkt medvirkende årsak til at man fikk tildelt kontrakten som strekker seg ut året, og med opsjon på forlengelse inn i 2021, var gode resultater på oppdrag PaleBlue allerede har utført for NASA de siste ti månedene.
19.mai 2020 PaleBlue AS
Simulatorbasert trening i vektløs tilstand i romstasjonen der flere kan utføre øvelser i sammen

PaleBlue inngikk ESA nylig en avtale med PaleBlue. Kontrakten omfatter levering av en VR-basert løsning, der man utvikler en treningssimulator for trening innen vektløshet. PaleBlue gjenskaper en realistisk virtuell modell av den internasjonale romstasjonen (International Space Station, ISS). Astronauter får i den PaleBlue-utviklede VR-løsningen trening og opplæring i å operere i vektløs tilstand. Løsningen innbærer og at mange astronauter kan trene i samhandling i den vektløse tilstanden. ESA er USAs romsenter NASAs, europeiske motstykke. ESA er lokalisert i Cologne i Tyskland og er eid av 22 ulike europeiske land, der Norge er et av disse. Naturlig nok samarbeider disse mye i sammen. PaleBlue har siden sommeren 2019 hatt en avtale med USAs romsenter NASA på leveranse av VR-baserte treningsløsninger for astronauter, og som et resultat av NASAs gode erfaringer med Avtalen PaleBlue har inngått med ESA strekker seg ut 2020, og har en opsjon på å bli forlenget i 2021. Omfanget av leveransen innebærer flere årsverk for PaleBlue.

– Vi er selvsagt både stolte og veldig fornøyet med å ha fått tildelt denne prestisjefylte avtalen med ESA og NASA» sier Felix Gorbatsevich, daglig leder i PaleBlue AS.

– Vi har blitt kåret til en av de ti beste leverandørene innen vårt spesialområde som er VR- og AR-baserte løsninger. Vi er det eneste selskapet i verden som har godkjent en digital simulatorløsning for å sertifisering innen offshore dykking av den globalt anerkjente organisasjonen, International Marine Contractors Association (IMCA).

PaleBlue AS ble etablert i 2013 og er et 100% norskeid selskap med hovedkontor i Stavanger. I tillegg har selskapet kontorer i St. Petersburg i Russland og i Florida i USA. Nøkkelpersoner i selskapet har jobbet med forretningsrelaterte IT-løsninger siden 1980-tallet, og VR-baserte løsninger helt siden midten av 1990-tallet. De besitter således meget høy og dyptgående kompetanse på de aller viktigste parametrene for hva som skal til for å kunne levere optimale løsninger til markedet. Dette har vært en meget sterk medvirkende årsak til at bedrifter som f.eks. NASA i USA valgte PaleBlue til å levere VR-baserte opplærings- og treningsløsninger rettet mot astronauter, sommeren 2019. PaleBlue har siden sommeren 2019 hatt en avtale med USAs romsenter NASA på leveranse av VR-baserte treningsløsninger for astronauter. Basert på resultatene av de løsningene PaleBlue har levert til NASA uttalte EVA Specialist og prosjektleder David Coan:

– PaleBlue’s system inneholder den mest naturtro og best modelingen jeg har opplevd.

Andre liknende nyheter

Abacus IT fikk gjev pris under Visma Allstars

Abacus IT vant prisen «Årets Partner Business NXT 2023» i forbindelse med Visma Allstars-arrangementet nå i februar.

ABB og Lnett signerer ny rammeavtale

ABB signerer ny rammeavtale med Lnett for å utvide og forsterke strømnettet i Rogaland. Avtalen omfatter elektriske distribusjonsløsninger til infrast…

Proplan kåret til årets Payroll Partner igjen

Proplan AS er kåret til årets Payroll Partner for andre år på rad av Visma. Prisutdelingen fant sted 8. februar.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner