PaleBlue AS-kontrakt med European Space Agency

PaleBlue AS inngikk nylig en prestisjefylt kontrakt med European Space Agency (ESA). ESA er søsterorganisasjonen til NASA i USA, og en sterkt medvirkende årsak til at man fikk tildelt kontrakten som strekker seg ut året, og med opsjon på forlengelse inn i 2021, var gode resultater på oppdrag PaleBlue allerede har utført for NASA de siste ti månedene.
19.mai 2020 PaleBlue AS
Simulatorbasert trening i vektløs tilstand i romstasjonen der flere kan utføre øvelser i sammen

PaleBlue inngikk ESA nylig en avtale med PaleBlue. Kontrakten omfatter levering av en VR-basert løsning, der man utvikler en treningssimulator for trening innen vektløshet. PaleBlue gjenskaper en realistisk virtuell modell av den internasjonale romstasjonen (International Space Station, ISS). Astronauter får i den PaleBlue-utviklede VR-løsningen trening og opplæring i å operere i vektløs tilstand. Løsningen innbærer og at mange astronauter kan trene i samhandling i den vektløse tilstanden. ESA er USAs romsenter NASAs, europeiske motstykke. ESA er lokalisert i Cologne i Tyskland og er eid av 22 ulike europeiske land, der Norge er et av disse. Naturlig nok samarbeider disse mye i sammen. PaleBlue har siden sommeren 2019 hatt en avtale med USAs romsenter NASA på leveranse av VR-baserte treningsløsninger for astronauter, og som et resultat av NASAs gode erfaringer med Avtalen PaleBlue har inngått med ESA strekker seg ut 2020, og har en opsjon på å bli forlenget i 2021. Omfanget av leveransen innebærer flere årsverk for PaleBlue.

– Vi er selvsagt både stolte og veldig fornøyet med å ha fått tildelt denne prestisjefylte avtalen med ESA og NASA» sier Felix Gorbatsevich, daglig leder i PaleBlue AS.

– Vi har blitt kåret til en av de ti beste leverandørene innen vårt spesialområde som er VR- og AR-baserte løsninger. Vi er det eneste selskapet i verden som har godkjent en digital simulatorløsning for å sertifisering innen offshore dykking av den globalt anerkjente organisasjonen, International Marine Contractors Association (IMCA).

PaleBlue AS ble etablert i 2013 og er et 100% norskeid selskap med hovedkontor i Stavanger. I tillegg har selskapet kontorer i St. Petersburg i Russland og i Florida i USA. Nøkkelpersoner i selskapet har jobbet med forretningsrelaterte IT-løsninger siden 1980-tallet, og VR-baserte løsninger helt siden midten av 1990-tallet. De besitter således meget høy og dyptgående kompetanse på de aller viktigste parametrene for hva som skal til for å kunne levere optimale løsninger til markedet. Dette har vært en meget sterk medvirkende årsak til at bedrifter som f.eks. NASA i USA valgte PaleBlue til å levere VR-baserte opplærings- og treningsløsninger rettet mot astronauter, sommeren 2019. PaleBlue har siden sommeren 2019 hatt en avtale med USAs romsenter NASA på leveranse av VR-baserte treningsløsninger for astronauter. Basert på resultatene av de løsningene PaleBlue har levert til NASA uttalte EVA Specialist og prosjektleder David Coan:

– PaleBlue’s system inneholder den mest naturtro og best modelingen jeg har opplevd.

Andre liknende nyheter

Tampnet overtar BP-fiber i Mexicogolfen

Tampnet overtar BPs 1200 kilometer lange fibernettverk i Mexicogolfen. Transaksjonen som ble sluttført med BP tirsdag 30. mars, var en betydelig milep…

Hvem fortjener å vinne Reiselivsprisen 2020?

Fylkeskommunens Reiselivspris deles ut til personer, bedrifter eller organisasjoner som har arbeidet for å fremme reiselivet i fylket. 7. april er fri…

Desert Control går på børs

Stavanger-selskapet Desert Control vil hente 150 til 200 millioner for videre satsing, og er klar til kommersiell utrulling av LNC, en flytende leire…

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner