Ryfylke Fjordhotell får nye eiere

Reiselivsselskapet Norwegian Experiece overtar Ryfylke Fjordhotell på Sand i Suldal kommune. Norsk reiseliv overlever koronapandemien, mener selskapet.
02.april 2020 Norwegian Experiece
Foto: Ryfylke Fjordhotel

– Vi er veldig stolte over å kunne inkludere denne perlen i Ryfylke i vår hotellfamilie, sier CEO i Norwegian Experience, Ola Thuen Neergaard, ifølge en melding fra selskapet.

Norwegian Experience eier fra før Preikestolen Basecamp, med blant annet Preikestolen Fjellstue og guide- og aktivitetsselskapet Outdoorlife Norway, og har klare ambisjoner om å bli en sentral aktør i det norske reiselivsmarkedet.

– Det er spesielle tider med Covid-19, men vi har klokketro på et norsk reiseliv også etter pandemien, sier Thuen Neergaard.

Selger etter 24 år Ryfylke Fjordhotel ligger ved Sand sentrum, helt i elvemunningen til Suldalslågen og med suldalslaksen som nærmeste nabo. Hotellet har 64 rom, restaurant og bar, selskapsrom og salonger, samt kurs- og konferansefasiliteter. Hotellet åpnet i 1996, og har vært drevet av ekteparet Erling og Tina Cosette Asbjørnsen. I september 2019 signaliserte de at hotellet var til salgs, og har siden januar vært i dialog med Norwegian Experience. Nå er altså overtakelsen på plass. Tina Cosette Asbjørsen fortsetter som daglig leder fram til høsten.

 

Permitterte ansatte – inntil videre

Asbjørnsen har tatt nødvendige grep i dagens smittesituasjon. Personalet er for tiden permittert, men vil gradvis bli tatt inn igjen etter hvert som situasjonen normaliserer seg og gjestene kommer tilbake.

– Jeg er glad for at hotellet vi har levd med og for i 24 år, nå skal drives videre av ambisiøse og kompetente eiere. Dette blir et løft for både Sand og regionen for øvrig, sier hun, ifølge den samme meldingen.

 

Skal sikre arbeidsplassene

Norwegian Experience skal bruke Ryfylke som trekkplaster for turister som ønsker opplevelser i fantastisk norsk natur. Selskapet ser frem til å aktivt samarbeide med de øvrige aktørene, og sammen med de bidra til å utvikle Selger etter 24 år Ryfylke Fjordhotel ligger ved Sand sentrum, helt i elvemunningen til Suldalslågen og med suldalslaksen som nærmeste nabo. Hotellet har 64 rom, restaurant og bar, selskapsrom og salonger, samt kurs- og konferansefasiliteter. reieslivet i Ryfylke.

– Vi jobber målrettet ut fra mottoet «Opplevelser du vil dele». Strategien går ut på å gjøre ikoniske naturattraksjoner tilgjengelige på en enkel og ansvarlig måte. Det gjør vi best sammen med andre. Nå handler det om å sikre arbeidsplasser og gjøre Norwegian Experience klar for den virkeligheten som venter oss etter pandemien, sier Ola Thuen Nergaard.

Andre liknende nyheter

Validé spisser seg på helse

Validé har et unikt nettverk av folk og kompetanse for å utvikle nye helseløsninger. Vi setter nå sammen alt vi har for å få fram nye ideer, og etable…

Vitec Plania vant anbud for levering av nytt eiendomssystem

Forusselskapet Vitec Plania har inngått kontrakt med Hovedorganisasjonen KA for levering av nytt eiendomssystem. Systemet skal sikre forvaltning, drif…

Zaptec med rekordresultat i tredje kvartal

Elbilladerselskapet leverer en inntekstvekst på 86 prosent i tredje kvartal, sammenlignet med samme periode i 2022, og passerer i tillegg én milliard…

© Næringsforeningen 2019-2023 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner