Skal håndtere bagasjen for flyplass i nord

Aanestad Engineering har gjenoppstått i ny drakt og vunnet sin største kontrakt noensinne.
24.mars 2021 Tratec Solutions
Salgssjef Tom Arne Urdal (t.v.), administrerende direktør Trond Robstad og operasjonsleder Martin Haga kan smile over rekordordren fra Avinor.

Et nytt bagasjeanlegg skal leveres til den nye terminalen på Tromsø lufthavn. Avtalen har en verdi på over 75 millioner kroner, og sikrer arbeid for de 30 ansatte på Forus de neste tre årene. – En stor seier å vinne denne jobben i konkurranse med store, internasjonale og svært kompetente konkurrenter, sier Tom Arne Urdal. Han er salgssjef i Tratec Solutions, som i fjor høst samlet kompetansemiljøene i det som tidligere var Aanestad Engineering (Roxel Energy) på Forus i Stavanger og Tratec Agdermaskin på Nodeland i Kristiansand. VIRKSOMHETEN PÅ Forus har i over 50 år levert bagasjeanlegg til flyplasser. På kundelisten finner vi de fleste norske lufthavner – pluss internasjonale flyplasser som Barajas (Madrid), Brussel, München, København og Noi Bai i Vietnam. – Men denne kontrakten er spesiell og representerer et gjennombrudd for oss, ettersom vi for første gang skal levere en komplett løsning for bagasjehåndtering. Jobben vil gi oss forutsigbarhet i driften og et godt fundament for videre vekst, sier Trond Robstad, som er administrerende direktør i Tratec Solutions. Kontrakten er vunnet sammen med Bertel O. Steen Airport Solutions, som skal levere kontrollsystemene til bagasjeanlegget. Første leveranse er planlagt allerede i september. – Det betyr at vi må komme i gang med arbeidet umiddelbart, sier Robstad. BESTILLINGEN FRA Avinor inkluderer komplett bagasjeanlegg med 12 innsjekkspunkter, to karuseller ved ankomst, opplegg for spesialbagasje, sorteringshall og et system for overvåkning av bagasjen. Terminalen som skal oppføres er på 10.000 kvadratmeter, med ny avgangshall, innsjekkingsareal, bagasjehall og sorteringshall. I tillegg kommer det nye kommersielle arealer. AT AVINOR MIDT i en kriseperiode for flyindustrien oppgraderer en av sine 44 flyplasser, er ingen selvfølge. – Det er viktig at det investeres i slike tider. Det viser at Avinor tror på en normalisering av markedet, sier Martin Haga, som leder driften ved Tratec Solutions-avdelingen på Forus. «Nye» Tromsø lufthavn skal stå klar ved årsskiftet 2023 og 2024. Med Avinor-kontrakten har Tratec Solutions nå en ordrereserve på rundt 100 millioner kroner i bagasje- og logistikkmarkedet.

Andre liknende nyheter

Nordic Edge Expo 2021 theme launched

This week Nordic Edge Expo launched the theme of Nordic Edge Expo 2021 in Stavanger.

Støtte til elbil-lading i bedrifter

Stavanger kommune kan nå gi støtte til bedrifter som skal oppgradere eller etablere infrastruktur for lading av el-varebiler, klasse to, som bedriften…

Ålreit åpner ny avdeling

Ålreit Coaching og Kompetansesenter satser på Stavanger-regionen, og åpner avdeling rett ved Kvadrat.

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner