Utvikler bærekraftsportal

Det haster å få etablert gode løsninger for bærekrafts arbeid i små og mellomstore bedrifter. Det trengs verktøy og konkrete tiltak, slik at bedriftene kan jobbe med bærekraft på en enkel og lønnsom måte. Derfor bygger Ecofric Norges eneste bærekraftsplattform med kunstig intelligens, der bedrifter får skreddersydde råd og tiltak for å bli mer bærekraftige og forenklede verktøy for å kunne kontinuerlig og sømløst dokumentere og rapportere på bærekraft.
14.juni 2021 Ecofric AS
Lars Sandtorv, daglig leder i Ecofric.

Behovet for verktøy er stort Det er over 600.000 små og mellomstore bedrifter (SMB) i Norge. Informasjonsmengden er overveldende. Alle forventer at bedriftene er bærekraftige og rapporterings kravene omfatter en stadig større andel bedrifter og etterhvert skal alle rapportere på bærekraft. Det er krevende for spesielt SMB-er som ikke har nødvendige ressurser, kapasitet eller midler til å håndtere alle oppgavene. De vil trenge hjelp og verktøy som de har råd til – det leverer Ecofric. Med utvikling av bærekrafts portalen ligger Ecofric i forkant av et stort behov som kommer i markedet, og ikke bare i Norge. Derfor utvikles løsningen slik at den med en gang er skalerbar og kan videreføres i minimum 25 andre land. Med støtte fra Innovasjon Norge og Regionale Forskingsfond (RFF) Viken med flere, er utviklingen av bærekrafts plattformen allerede i gang. Men for å få til en raskere utvikling kreves det kapital og derfor inviteres alle til å bli med på videre på utviklingen.

– Når vi påbegynte arbeidet med bærekraft og plattformen var vi ikke kjent med det enorme omfanget av oppgaven og hvor stort behovet i SMB-markedet for verktøy faktisk var. Derfor øker vi nå tempoet og sammen med Folkeinvest har vi startet en kapitalutvidelse, som skal bidra til at plattformen kan lanseres tidligere enn først planlagt. Samtidig gir samarbeidet med Folkeinvest mulighet for alle til å ta del i verdiskapningen. Det er noe vi liker, og i tillegg er det bærekraftig. Vi vil ha med folket i arbeidet fremover, sier Lars Sandtorv, daglig leder i Ecofric.

Folkeinvest-kampanjen åpnet 2. juni og kampanjen kjøres til 16. juni. Her kan man investere både med hodet og hjertet, sier Sandtorv, før han legger til:

– Det er ingen verktøy for bærekraftsarbeid i SMB i dag, noe som gir oss en unik mulighet til å møte kommende behov samtidig som vi bidrar til å gjøre verden et bedre sted å være. Det er motiverende! Norges beste aktører innen kunstig intelligens er samlet Ecofric har knyttet til seg Norges beste aktører på utvikling og kunstig intelligens, IBM, Norce og Norwegian Cognetive Center i Bergen. Det har skjedd mye på kort tid, sier Sandtorv.

– Vi har med oss noen av Norges beste utviklere og i Ecofric er vi nå syv ansatte i tillegg til et nettverk av spesialister innen bærekraft, teknologi og forretningsutvikling. Første versjon av bærekraftsportalen lanseres høsten 2021. Denne versjonen skal etterfølgende bygges ut med kunstig intelligens. Da vil vi tilby en løsning á la den Fiken har for regnskap – en lav månedspris, som gir absolutt alle bedrifter mulighet til å jobbe med bærekraft på en strukturert, enkel og lønnsom måte. I tillegg til skreddersydde og lønnsomme råd og tiltak for den enkelte bedrift, vil det bli mulighet for å utvikle klimaregnskap og rapporter. Altså alle verktøy SMB-er trenger for å bli mer bærekraftige og å kunne dokumentere eget arbeid. Alt samlet i bærekrafts plattformen for å sikre at det blir enklest mulig for bedriftene. Ecofric gjør bærekraft lønnsomt, avslutter Sandtorv.

Andre liknende nyheter

Sandnesbedrift med rekordvekst

IT-selskapet Upheads fra Sandnes har etablert seg som en av de fremste norskeide IT-leverandørene. Nå viser det seg at annerledesåret 2020 blir bedrif…

Veidekke bygger om Hetland VGS

Veidekke har fått i oppdrag av Rogaland fylkeskommune å rehabilitere og utvide Hetland videregående skole i Stavanger blant annet med et miljøsertifis…

Nysnø går inn i Validé Invest II

Nysnø Klimainvesteringer investerer i Validé Invest II – et presåkornsfond som bidrar med kapital og kompetanse til innovative selskaper i oppstartsfa…

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner