Veidekke bygger Rovik Brygge i Sandnes

Veidekke Bygg har fått i oppdrag av Veidekke Eiendom å oppføre boligprosjektet Rovik Brygge med 72 leiligheter ved havnebassenget i Sandnes sentrum. Kontrakten er en totalentreprise verdt 220 millioner kroner.
04.mai 2020 Veidekke Entreprenør AS
Rovik Brygge. Illustrasjon: AD Moment/EVE

Prosjektet Rovik Brygge består av tre leilighetsbygg med et maritimt og moderne uttrykk, og blir omgitt av et parkområde med en promenade langs bryggen. Leilighetene varierer i størrelse fra 37-163 m² BRA med store, gode uteplasser mot sør og vest. I første etasje blir det næringslokaler, boder og parkering i systemparkeringsanlegg.

– Her har vi lagt vekt på at dette skal bli et flott prosjekt for Sandnes. Vi ønsker å utvikle prosjekter som både gir gode boliger, et levende nærområde og som øker verdien på hele nabolaget. Responsen på prosjektet har vært overveldende, og vi starter derfor bygging tidligere enn vi i utgangspunktet hadde planlagt. Vi er også stolte av å kunne sette i gang et så stort prosjekt i en tid da det er viktig å holde hjulene i gang, sier prosjektsjef Kjersti Kulleseid i Veidekke Eiendom.

– Vi har lang og god erfaring i å gjennomføre leilighetsprosjekter av denne størrelsen. Vi takker så mye for oppdraget og ser fram til å oppføre dette flotte leilighetsbygget i hjertet av Sandnes, forteller regiondirektør Are Westbye i Veidekke Bygg.

– Vanligvis feirer vi nye kontrakter med kake for de ansatte, men i disse koronatider har vi strenge smitteverntiltak på våre byggeplasser. Sammen med byggherre har vi denne gangen heller valgt å gi et bidrag til Gatemagasinet Asfalt, øremerket avdelingen i Sandnes for å bidra til at de kan fortsette sitt viktige arbeid i den vanskelige situasjonen de nå er kommet i, avslutter Westbye.

Byggestart blir trolig i juni og boligene skal stå klare til innflytting i løpet av 2022.

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, utvikler boligprosjekter, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er omlag 39 milliarder kroner, og halvparten av de 8600 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Andre liknende nyheter

Tampnet overtar BP-fiber i Mexicogolfen

Tampnet overtar BPs 1200 kilometer lange fibernettverk i Mexicogolfen. Transaksjonen som ble sluttført med BP tirsdag 30. mars, var en betydelig milep…

Hvem fortjener å vinne Reiselivsprisen 2020?

Fylkeskommunens Reiselivspris deles ut til personer, bedrifter eller organisasjoner som har arbeidet for å fremme reiselivet i fylket. 7. april er fri…

Desert Control går på børs

Stavanger-selskapet Desert Control vil hente 150 til 200 millioner for videre satsing, og er klar til kommersiell utrulling av LNC, en flytende leire…

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner