Verdens første fossilfrie traktor

Ålgård Landbrukssenter har, i samarbeid med New Holland, CNHI og Røstad Landbruksverksted, bidratt til levering av verdens første biogass traktor til selskapet Graver AS.
01.desember 2022 Ålgård Landbrukssenter
Ove D Juel (f.v.), Busniess Manager i CNH industrial Danmark A/S. Anniken Øgreid, Økonomi- og markedsanvarlig i Ålgård Landbrukssenter AS. Svein Tore Sæthre, Daglig leder i Graver AS. Egide Vandevelde, Business Director I CNH industrial Danmark A/S.

Graver AS har valgt å gå til anskaffelse av fire stykker New Holland T6.180 EC Methane, den eneste fossilfrie traktor på markedet. Traktoren driftes 100 prosent av biogass og senker karbondioksidutslippet ned mot null.
Graver AS er engasjert til å utføre kommunale oppgaver på vegne av Trondheim kommune. Trondheim kommune er en foregangskommune i sitt valg av å engasjere entrepenør med klimavennlige maskiner og utstyr, og baner vei for andre offentlige og private anskaffelser av fossilfrie traktorer.
– Ålgård Landbrukssenter er stolte over å bidra til denne anskaffelsen, skriver selskapet i en melding.
Norgespremieren ble markert tirsdag 29. november hos Graver AS i Trondheim. Trondheim kommune, politikere, leverandører og entrepenør var til stede på premieren.

Andre liknende nyheter

Boen Gård er på plass

Boen Gård i Kristiansand fikk nylig sin anerkjennelse i Michelin Guide og sin vinkjeller i Star Wine List.

Tildelt nasjonal helsekontrakt

Safeguard Medical Nordic er tildelt en nasjonal kontrakt fra Sykehusinnkjøp HF på leveranse av multimonitorer med hjertestarterfunksjon til alle lande…

Upheads kjøper Teknograd

Upheads fortsetter veksten gjennom oppkjøp av Teknograd. Sammen med Teknograd vil Upheads kunne nå ut til enda flere kunder på Østlandet og får tilfør…

© Næringsforeningen 2019-2023 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner