
Kjemper om årets matpriser
Det Norske Måltid er en svært viktig begivenhet for alle som er opptatt av gode norske matprodukter og råvarer. I år arrangeres finalen på Clarion Hotel Energy i Stavanger fredag 10. januar, og nærmere 300 produkter fra Nordkapp til Kristiansand er vurdert av totalt seks uavhengige dommerpanel.
– Å komme til finalen er en seier i seg selv. En slik annerkjennelse gir økt etterspørsel, og vi kan være stolt av de norske mattradisjonene våre. Finalen i Det Norske Måltid er en anledning til å feire de dyktige menneskene som produserer fantastiske mat og drikke rundt om i Norge. Felles for dem alle er innovasjon, pågangsmot og investeringslyst, i tillegg til mengder stolthet og entusiasme, sier leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard.
Rogalendingene som er nominert stiller i klassen for årets kjøtt, årets kjøtt foredlet, årets sjømat, årets sjømat foredlet, årets grønne og årets godbit.
Her er de nominerte fra Rogaland :
Årets kjøtt:
Svinenakke av mangalitsa
Strand Gård / Anne og Harald Strand
Årets kjøtt foredlet:
Jæren Smak Midsummer pølse
Slakter A. Idsøe / Albert Idsøe
Årets sjømat:
Fersk, kokt sjøkreps fra Høgsfjorden
Domstein Sjømat avd. Stavanger / Ketil Hatleskog og Kjell Ove Bang
Årets sjømat foredlet:
Absolut tradisjon – einerrøykt laks
Mikals Laks / Mikal O. Viga, Maren Fossaa Viga, Astrid Fossaa Viga
Årets grønne:
Crown Prince gresskar
Brimse Gard / Frode Ljosdal
Årets godbit:
Midsummer Hot Salt
Midsummer / North Sea Salt Works / Alex Bouché og Michal Christina Øverland
Rogaland / Møre og Romsdal
Andre liknende nyheter
Disse fikk stipend: – Store økonomiske forskjeller i Stavanger
KFUK/KFUM Stavanger og Familiebosatt Stavanger er vinnere av Legatet Richard Johnsens Minnefond. – Veldig kjekt at vi kan bidra til at hverdagen kan b…
Rosenbergs havvind-avtale med Ventyr: – Viktig steg for regionen
Torsdag kom nyheten om at Ventyr tildeler Worley Rosenberg en avtale om at Rosenberg er den foretrukket leverandør for utviklingen av offshore transfo…
Snur om utenlandske studenter: – Godt nytt for UiS og næringslivet
– Mellom 85 og 80 prosent av utenlandsstudentene blir værende igjen i regionen og Norge etter endt utdanning. Når næringslivet skriker etter arbeidskr…