Klare for OTC: «Everything is big in Texas»
Jan Erik Ødegård (f.v), CEO, The Ion Houston, Kari Anne Lien, Innovation Norway Houston og Inger Tone Ødegård, Næringsforeningen. Foto: Pål Berntsen

Klare for OTC: «Everything is big in Texas»

Stavanger-regionen er på plass i Houston for å delta på årets OTC, og Næringsforeningen benyttet anledningen til å besøke det nye innovasjonssenteret i Houston. – «Everything is big in Texas», og det gjelder her også, påpeker strategidirektør Inger Tone Ødegård i Næringsforeningen.
01.mai 2023 Egil Hollund

OTC står for døren, og energiinteresserte bedrifter er på vei til Houston fra mange deler av verden. I tillegg til OTC, ønsker mange å besøke Houston sitt nye «Innovation District» som er under etablering. Næringsforeningen er intet unntak. Rice Universtiy, som er et meget anerkjent universitet i USA, har etablert en stiftelse som står bak et stort innovasjonsprosjekt som vil bidra til å transformere sentrum i Houston og være en aktiv pådriver for å transformere energisektoren. Per i dag står to bygg ferdig restaurert og bygget, og et helt område er under planlegging.

Jan Erik Ødegård, CEO, The Ion Houston.

– The Ion Houston har tiltrukket seg de store bedriftene sine utviklingsmiljøer, slik at her finner du Chevron, SLB, Microsoft, Cognite, Aize og mange andre – ikke minst Innovasjon Norge sine Houston-kontakter, forteller Ødegård.

Dersom du driver virksomhet innen energi, teknologi eller maritim næring, sitter Innovasjon Norge med førstehånds kontakter. The Ion Houston er 25.000 kvadratmeter med innovasjons- og teknologibedrifter, mens nabobygget Greetown Labs er fullbooket med oppstartsbedrifter innen klimateknologi.

– Konseptene er ganske like våre egne Validé, Innoasis, FOMO, Innovation Dock og tilsvarende. På samme måte som at vi jobber aktivt med å rekruttere gründere og få bedrifter til å etablere seg i Stavanger-regionen og benytte seg av etablerte miljøer, så vil The Ion Houston og Greentown Labs miljøet være et meget godt utgangspunkt for fellesskap når man etablerer seg i et nytt marked innen teknologi og energi i USA, sier Ødegård, og fortsetter:

– Det er beklageligvis besluttet at Generalkonsulatet i Houston legges ned. Det har vært en nyttig døråpner for ny business innen energisektoren. Heldigvis har The Ion Houston og innovasjonsmiljøet tiltrukket seg mange norske bedrifter allerede, og de vil derfor spille en aktiv rolle og være gode døråpnere inn i et mulig amerikansk marked fremover.

Kari Anne Lien, Energikontakt hos Innovasjon Norge, oppfordrer norsk næringsliv til å ta kontakt.

Andre liknende nyheter

Samler seg på Jæren: – Mer enn bare traktor og «sorpa»

Teknologibedriftene på Jæren samler seg for å markedsføre fagmiljøet, skape identitet, arbeidsplasser og tiltrekke seg ny arbeidskraft.

Reiseliv: 7 av 10 tror på like bra eller bedre sommer

Reiselivsbransjen er positiv før sommeren, men det er ikke alle steder vi får ut potensialet. – Trist at regionen ikke klarer å utnytte potensiale det…

Den stavangerske kjipheten

Kunne Kunstsilo i Kristiansand blitt realisert i Stavanger? Hva skjedde egentlig da Stavanger Aftenblad hyret inn en arkitekt fra Bergen til å anmelde…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner