Lederrådet for Jæren er i gang

Lederrådet for Jæren er i gang

Torsdag var Næringsforeningens lederråd for Jæren samlet for første gang. Det ble en god morgen med nyttige innspill og diskusjoner.
07.november 2019 Av Lars Idar Waage

I erketypiske jæromgivelser på Hå Gamle Prestegard fikk Næringsforeningen innspill fra lederrådet som består av 30 toppledere fra noen av Jærens største og viktigste bedrifter. Målet med lederrådet er få svar på hvilke utfordringer næringslivet på Jæren står ovenfor. Ledernes tanker rundt utvikling og verdiskaping er sentrale. Spørsmål rundt samferdselsprosjekter, miljøpolitikk og den reelle verdiskapingen vil gi Næringsforeningen viktige svar som kan brukes næringspolitisk.

I løpet av morgenen var rådet innom flere temaer som digitalisering/robotisering, infrastruktur og samferdsel, offentlig forvaltning og samarbeid mellom de store bedriftene i regionen. Administrerende direktør i Næringsforeningen, Harald Minge, innledet møtet sammen med Gisle Høyland som er leder av Næringsforeningens ressursgruppe for Jæren.

– Vi er ikke samlet for moro skykd, men for å oppnå resultater og identifisere saker å jobbe videre med. Målet er bedre rammebetingelser for næringslivet og næringsutvikling for de viktigste bedriftene på Jæren, sier Minge.

Høyland trakk frem at bladet Kapital kåret Bryne til Norges beste næringsby i 2012.
– Om vi ikke er Norges beste næringsby i dag, kan vi trøste oss med at vi har toppscoreren i Champions League, påpeker Høyland til stor latter fra de fremmøtte.

Minge har stor tro på at dette opprettelsen av lederrådet vil gi uttelling for næringslivet på Jæren. Alle innspill skal samles i en erklæring som både Næringsforeningens administrasjon og ressursgruppe på Jæren skal jobbe videre med.

– Næringsforeningen takker for all respons og alle innspill som vi mener skal gi konkrete resultater som kommer Jærens næringsliv til gode, mener Minge.

Andre liknende nyheter

Offentlig sektor som innovasjonsmotor

Hvert år kjøper det offentlige inn varer og tjenester for nærmere 600 millarder kroner. Å bruke en større andel av disse milliardene til å etterspørre…

Smir så lenge stålet varmer

Han trives minst like godt i produksjonshallen som bak tegnebrettet på kontoret, og karakteriserer sine ansatte som venner. Svein Westlund Kristiansen…

Dårlig ledelse?

En tredjedel av norske medarbeidere sier at de har ledere som er så dårlige, at disse står i veien for at medarbeiderne kan gjøre en god jobb. Men, er…

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner