Lyse og Nordic Edge åpner lab for mobilteknologi

Digitaliseringsministeren innvier ny 5G og IoT-lab på Innoasis i Stavanger.
07.mai 2024 Lyse
Digitaliserings og forvaltningsminister Karianne Tung sto for den offisielle åpningen av Lyse og Nordic Edges 5G og IoT-lab i Stavanger. (Foto: Elise Løvereide/Lyse)

– Vår 5G og IoT-Lab representerer et viktig skritt i utviklingen av nye, innovative løsninger som utnytter potensialet i 5G-teknologi. Laben vil fungere som et samlingspunkt for bedrifter - fra oppstartsselskaper til etablerte aktører - som trenger avanserte kommunikasjonsløsninger, sier konserndirektør tele i Lyse, Eirik Børve Monsen. 

Norges digitaliserings- og forvaltningsminister, Karianne Tung, har fått æren av å åpne laben mandag 6. mai i forbindelse med Nordic Edge Expo-konferansen.  

– Jeg ser frem til å åpne Lyses nye lab for 5G- og IoT-løsninger. Dette er en satsing som bidrar til innovasjon og næringsutvikling, og som er et viktig bidrag til å bygge landet på nytt med digitalisering som verktøy, sier digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung. 

Gjennom opprettelsen av laben ønsker Lyse og Nordic Edge å fremme og demonstrere 5G/IoT-løsninger, og samarbeide tett med universiteter og forskningsinstitusjoner for å drive innovasjon og utdanning innen dette feltet.  

Selve laben vil ha tilgang til det ypperste av dekning og teknologi, roboter og testutstyr innen AR/VR (augmented reality/virtual reality). Laben er et eget privat 5G-nett, isolert fra de kommersielle nettene, og vil ha støtte fra eksperter fra ice og Altibox. 

– Dette er en viktig milepæl i vårt arbeid med å skape innovasjonskraft og nye arbeidsplasser. Her skaper Lyse og Nordic Edge en unik test-arena som vil gjøre oss attraktive for selskaper fra hele Norden. Vi er spesielt glade for at åpningen skjer samtidig med Nordic Edge Expo som er en av Nordens viktigste smartby-eventer, sier Randi Augenstein, Head of Innoasis – Nordic Edge. 

Flere selskaper er allerede i gang med prosjekter for å se på hvordan fremtidens mobilteknologi kan brukes i nye tjenester. 5G og IoT-laben vil blant annet benyttes til å teste løsninger for smart gatebelysning, måling av bølgehøyde og vanntemperatur, innsikt i drikkevannskvalitet og ambulanser med direkte videooppkobling til sykehuset. 

Andre liknende nyheter

Brukt IT-utstyr gir økt menneskeverd

Allservice tilbyr arbeidstrening for mennesker som har havnet utenfor arbeidslivet. Nå inngår de et samarbeid med iteam hvor brukt IT-utstyr skal gi m…

Altibox vinner Norsk Kundebarometer

Altibox kommer nok en gang ut på topp blant konkurrentene i Norsk Kundebarometers årlige undersøkelse.

Vitec Plania inngår samarbeid med Geograf Digital

Vitec Plania og Geograf Digital har signert en samarbeidsavtale. Avtalen gir gjensidige markedsmuligheter for selskapene. Kundene får detaljert 3D-dat…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner