Mastergrad i ledelse i Dalane

Programmet er utviklet for et arbeids- og organisasjonsliv i rask og uforutsigbar endring. Utvikling innen teknologi, økonomi og klima setter nye premisser, og gjennom programmet kan du utvikle ditt lederskap i dette krevende terrenget. Mastergraden gjennomføres i et samarbeid mellom Dalane Utdanningssenter i Egersund og Høyskolen Kristiania, og er spesielt rettet mot ledere som bor eller jobber i Dalane-regionen. Det vil også være mulig å ta denne mastergraden dersom du ikke bor eller jobber i Dalane-regionen. Studiet legger vekt på utvikling av studentenes eget lederskap. Studiet er samlingsbasert, med all undervisning lokalt, og kan derfor enkelt kombineres med jobb.
Er du bosatt i Dalane, eller jobber i Dalane-regionen, vil du også motta et stipend på hele 100.000 kroner ved fullføring av mastergraden.
– Det er en kjent sak at mange unge flytter fra distriktene for å studere, og at de blir værende i storbyene etter endt utdanning. Dette gjør at småstedene mister verdifull kompetanse – en utfordring vi har valgt å gå løs på, ved å heve utdanningstilbudet i Dalane-regionen, forteller Håvard Hansen.
Han er professor i markedsføring og har tidligere undervist ved Universitet i Stavanger og Handelshøyskolen BI. Nå er han en av pådriverne for Dalanemodellen, som har blitt navnet på samarbeidet mellom Høyskolen Kristiania og Dalane utdanningssenter.
Målet med prosjektet er todelt: Å skape en kultur for kompetanse og læring i regionen, samt senke risikoen og kostnadene for studenter som ønsker å ta en mastergrad i praktisk lederskap. Han forteller videre at han har stor tro på masterprogrammet, både når det kommer til det faglige innholdet, den praktiske tilnærmingen til lederskap og ikke minst signaleffekten.
Det å lede mennesker blir enda viktigere i fremtidens arbeidsliv. Godt lederskap er avgjørende for å løse utfordringene vi står overfor globalt, nasjonalt og organisatorisk. Det blir stadig viktigere at ledere må kunne håndtere en kompleks virkelighet i kontinuerlig endring, og samtidig handle strategisk for en bærekraftig fremtid.
Andre liknende nyheter
Rosalie Poen ny konsernsjef i Lyse
Hun starter i den nye stillingen etter sommerferien og overtar etter Eimund Nygaard, som har vært konsernsjef i 27 år.
Christian skal gjøre Cegal mer synlig globalt
Ny markedsdirektør skal gjøre Cegal bedre kjent blant verdens største energi- og teknologiselskaper.
Lyse kjøper Egersund vindkraftverk
– Vi er fornøyde med å få norsk offentlig eierskap av vindkraften i vår region, sier Leiv Ingve Ørke konserndirektør for fornybar energi i Lyse.