NAVTOR og Voyager Worldwide fusjonerer

NAVTOR, en ledende leverandør av e-Navigasjon og Performance-teknologi til den maritime industrien, og Voyager Worldwide, en ledende leverandør av maritime teknologiløsninger, kunngjorde i dag at begge selskapene har kommet til enighet om å fusjonere i en banebrytende bransjesammenslåing. Den fusjonerte virksomheten vil levere produkter og løsninger til omtrent 18.000 skip globalt. Fusjonen forventes å bli fullført innen desember 2023.
09.november 2023 NAVTOR

Begge selskapene tilbyr maritime teknologiløsninger som gjør at rederier kan operere tryggere, smartere og mer bærekraftig. I dagens dynamiske maritime marked søker kunder etter løsninger for å oppnå mer miljøvennlige skipsoperasjoner, og førsteklasses teknologi for optimal flåtedrift er en viktig faktor for å nå disse målene.

– Dette er kanskje den største dagen i NAVTORs historie og en betydelig utvikling for maritim teknologiindustri, sier Tor Svanes, administrerende direktør og grunnlegger av NAVTOR.

– Her er det to forskjellige og svært komplementære virksomheter, begge med etablerte porteføljer og relasjoner til skipsredere og maritime operatører over hele verden. Som ett selskap vil vi styrke vår posisjon som en global markedsleder innen e-Navigasjon og Performance og gi kundene signifikante fordeler.

Den fusjonerte virksomheten vil ha et omfattende nettverk av globale kontorer og representanter som betjener alle de viktigste markedene innen skipsfart. NAVTORs nåværende integrerte digitale økosystem tilbyr markedsledende løsninger innen e-Navigasjon og Performance-monitorering og -styring, inkludert flåtestyringsplattformen NavFleet og det digitale kartbordet NavStation som tilbyr avansert ruteplanlegging. Voyager er anerkjent for sin e-Navigasjon, flåtestyring og portefølje av kart og publikasjoner.

Begge selskapene vil fortsette å operere som vanlig, og kunder kan forvente kontinuerlig støtte for deres løsninger, inkludert oppfyllelse av sine kontraktsforpliktelser. Ingenting vil endre seg på kort sikt, og kundene kan forvente samme nivå av service som tidligere, fra både NAVTOR og Voyager Worldwide. Spesielt vil Voyager Worldwide fortsette å støtte kundenes digitaliseringsreise, inkludert de som gradvis går fra papir til mer digitale løsninger, samt hjelpe kunder som fortsatt trenger papirprodukter.

– Sammen med Tor ser jeg dette som en utrolig mulighet, sier Kent Lee, administrerende direktør i Voyager Worldwide.

– Begge selskapene vil forene Norges og Singapores maritime innovasjonsløsninger for å drive maritim innovasjon til nye høyder. Dette representerer en enorm mulighet for å satse på områder der vi ser et enormt vekstpotensial. NAVTORs nåværende tilbud vil raskt akselerere og komplettere utviklingen av vår neste generasjons plattform av løsninger, og fremme nye felles innovasjoner innenfor et maritimt økosystem. NAVTORs kunder kan også dra nytte av Voyagers omfattende globale tilstedeværelse og dype kompetanse innen den maritime industrien.

Denne fusjonen følger NAVTORs langsiktige visjon om å hjelpe kunder med å forenkle smart, bærekraftig og lønnsom skipsfart. NAVTOR fikk majoritetsinvestering fra Accel-KKR i 2020, og fikk dermed tilgang til en finansiell partner som støtter selskapet i sine ambisiøse vekstplaner. NAVTOR kjøpte ytelses- og analyse spesialist Tres Solutions i 2021 og Ingenium Marine, en pioner innen digitale loggbøker, i 2022.

 

Om Voyager Worldwide

Voyager Worldwide er en ledende leverandør av maritime teknologiløsninger. Over 1.000 rederier over hele verden bruker Voyager-løsninger og tjenester for å effektivisere prosesser og forbedre skipsikkerhet, samt forbedre kunnskap og forståelse. Voyager Worldwide er også en av den maritime industriens største distributører av papirkart og publikasjoner.

 

Om NAVTOR

NAVTOR ble grunnlagt i 2011 med visjonen om å gjøre livet enklere, tryggere og smartere for navigatører, samt å forbedre effektivitet, ytelse og forretningsresultat for skipsredere og operatører verden over. Bygget på inngående forståelse av maritim virksomhet og teknologi, har den norske bedriften utviklet en innovativ portefølje av avanserte løsninger og et virkelig integrert digitalt økosystem som forener sjø- og landteam verden over.

Andre liknende nyheter

En av landets største: – Stor milepæl

Her blir en av landets største ladestasjoner åpnet av ordføreren i Sandnes. På anlegget kan seks store kjøretøy lade samtidig.

Utslippsmål for 2030 avgjøres i år

Årets statusrapport viser at målet om 50 prosent utslippsreduksjoner i 2030 fortsatt er innenfor rekkevidde.

VB starter satsingen på bærekraft for fullt

Ett år etter at rundt 50 rørleggerbedrifter valgte å etablere Norges første landsdekkende rørleggerkonsern, tar VB Gruppen fatt på nye krav og forvent…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner