Noova Energy Systems flytter til Smedvigkvartalet

Noova Energy Systems flytter fra Ålgård og legger til rette for videre vekst i Smedvigkvartalet.
31.januar 2024 Noova Energy Systems
Noova Energy Systems

Gjennom datadrevet innsikt og energisparing er Noova Energy Systems en pådriver for å utvikle samfunnet i en mer bærekraftig retning. For å rekruttere de beste folkene og komme tett på kundene bor selskapet nå midt i smørøyet av regionens ledende miljø innen innovasjon, teknologi og finans.

Noova ble etablert i 2005. I løpet av de siste årene har virksomheten blitt forvandlet fra en litt introvert strømforvalter, til å bli et vidtrekkende teknologiselskap med tjenester for eiendomsforvaltning, digital tjenesteutvikling og redusert karbonavtrykk for bedrifter i Norge og Sverige.

– Veksten har akselerert de siste årene og i dag leverer vi egenutviklet programvare for å bidra til at næringslivet kan dokumentere betydelige kutt i energiforbruk, som igjen reduserer kostnader og karbonavtrykk, sier Even Gjesdal, CEO i Noova.

Milliardselskap i vekst

– Vi har trivdes i Gjesdal og setter stor pris på den gode støtten vi har fått av kommunen og næringslivet siden starten, men tiden var nå moden for å flytte hovedkontoret fra Ålgård til Stavanger, sier Gjesdal.

Noova favner om energiteknologi gjennom Noova Energy Systems, proptech virksomheten FLX og softwareutvikling fra selskapets digitale fabrikk Akuna. Og nå ansettes det flere medarbeidere.

– I takt med veksten og utviklingen av teknologiselskapet ble det stadig mer utfordrende å ansette den rette kompetansen, og motivere ansatte til å pendle til Ålgård. Kun fire av 30 ansatte bor i Gjesdal. De andre bor stort sett i Stavanger, Sandnes og Sola. Det fornuftige ble derfor å relokalisere, fortsetter Gjesdal.

I 2022 ble aksjemajoriteten i Noova solgt til et konsortium bestående av EV Private Equity, SWEN Capital Partners og Shell Ventures. Øvrige aksjer eies av nøkkelansatte i selskapet. Kjappe fakta om oss Etablert i 2005 og har i dag 30 ansatte Omsatte i 2022 for NOK 1,5 mrd Har også kontorer i Oslo, Stockholm, Bergen og Trondheim

Andre liknende nyheter

Abacus IT fikk gjev pris under Visma Allstars

Abacus IT vant prisen «Årets Partner Business NXT 2023» i forbindelse med Visma Allstars-arrangementet nå i februar.

ABB og Lnett signerer ny rammeavtale

ABB signerer ny rammeavtale med Lnett for å utvide og forsterke strømnettet i Rogaland. Avtalen omfatter elektriske distribusjonsløsninger til infrast…

Proplan kåret til årets Payroll Partner igjen

Proplan AS er kåret til årets Payroll Partner for andre år på rad av Visma. Prisutdelingen fant sted 8. februar.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner