Rekordkontrakt til Prosjektil

Ingeniørfirmaet Prosjektil har i dag signert kontrakt med Veidekke og Ænes Inkubator om prosjektering av et landbasert fiskeoppdrettsanlegg i Ænes i Sunnhordland. Kontrakten er på 18,5 millioner kroner, den største enkeltkontrakten i Prosjektils historie.
03.april 2020 Prosjektil
Illustrasjon: Prosjektil

– Signeringen av denne kontrakten er kjærkommen og viktig av mange grunner. Det betyr sysselsetting av flere folk i lang tid fremover. En stor del av vår totale kapasitet vil gå med på dette, sier gründer og seniorrådgiver John Magne Fenne i Prosjektil, ifølge en melding.

Prosjektil er allerede erfarne innen prosjektering av landbasert fiskeoppdrett fra flere anlegg i Ryfylke, blant annet i Tytlandsvik, på Fister og i Årdal.

– Fisk på land er en bransje i vekst som vi har veldig tro på. Det finnes ikke så mange landanlegg ennå, så det er fremdeles pionerarbeid – arbeid vi har god kontroll på, og som er enormt spennende, sier Fenne.

Hovedbygget på anlegget vil bli 10.000 kvadratmeter, og i tillegg vil det være ti støttebygg. Prosjektils rolle er prosjekteringsledelse, prosjektering og koordinering. Oppstart blir etter påske. Arbeidet involverer også flere lokale underleverandører.

– Det er svært positivt at vi har bestillinger i stedet for avbestillinger. Det er noe som skal bygges og som skal leve og røre seg også fremover. Vi er kjempeglade, sier Fenne.

Prosjektil som er Rogalands største lokaleide ingeniørmiljø ble etablert i 2000 og har i dag 75 ansatte. De holder til på Forus.

Andre liknende nyheter

En av landets største: – Stor milepæl

Her blir en av landets største ladestasjoner åpnet av ordføreren i Sandnes. På anlegget kan seks store kjøretøy lade samtidig.

Utslippsmål for 2030 avgjøres i år

Årets statusrapport viser at målet om 50 prosent utslippsreduksjoner i 2030 fortsatt er innenfor rekkevidde.

VB starter satsingen på bærekraft for fullt

Ett år etter at rundt 50 rørleggerbedrifter valgte å etablere Norges første landsdekkende rørleggerkonsern, tar VB Gruppen fatt på nye krav og forvent…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner