Tampnet overtar BP-fiber i Mexicogolfen

Tampnet overtar BPs 1200 kilometer lange fibernettverk i Mexicogolfen. Transaksjonen som ble sluttført med BP tirsdag 30. mars, var en betydelig milepæl for Tampnet. Oppkjøpet av BPs Gulf of Mexico-fibernettverk (GoM) styrker Tampnets posisjon i Nordsjøen. Det sementerer selskapets ambisjoner og beredskap til å investere i GoM, og gjør Tampnet til den suverent største nettverksoperatøren i regionen.
09.april 2021 Tampnet AS
Trygve Hagevik, CCO i Tampnet.

Godkjenningen fra myndighetene kom for et par uker siden, og klokka 12 CET tirsdag 30. mars ble alle dokumenter underskrevet og transaksjonen sluttført. Avtalen med BP ble signert i juli 2020.

– Oppkjøpet av Bps GoM-fibernettverk er en av de mest betydelige milepælene i selskapets historie. Vi lover å skjøtte, utvikle og bygge ut fibernettverket samt relaterte teknologier og tjenester de neste 15–20 årene og lenger. Målet vårt er å utvide GoM-virksomheten vår ved å tilby kundebasen fremragende verdi etter hvert som bransjen digitaliseres og tar i bruk nye teknologier for å bidra til tryggere, grønnere og mer effektiv virksomhet offshore. På samme måte som i Nordsjø-nettverket vårt, vil vi gjøre det enkelt, risikofritt og kostnadseffektivt å knytte nye feltinstallasjoner til den eksisterende fiberinfrastrukturen – slik at man slipper de høye kostnadene knyttet til det å skulle legge ny fiber inn til land, forklarer CCO Trygve Hagevik.

Planer om utbygging Tampnet planlegger å bygge ut den undersjøiske fiberinfrastrukturen og er allerede i gang med et fiberprosjekt der de 1200 km med fiber forlenges med 300 km samtidig som det kobles til ytterligere 2–3 dypvannsanlegg. Denne utbyggingen av infrastrukturen omfatter også 4G/5G LTE-dekning, noe som i praksis innebærer en trådløs forlengelse av fibertilkoblingen og muliggjør tilgang for eventuell boring, undersjøisk og marin virksomhet rundt feltene. Det handler med andre ord om å tilrettelegge for full mobilitet og fremtidssikre tilkoblingsløsningene for selve produksjonsanlegget og eventuell virksomhet innenfor en radius på ca. 50 km. Dette innbefatter eksisterende og fremtidige tilkoblede feltarbeiderløsninger, IoT-løsninger som f.eks. sensorer, ekstern medisinsk assistanse samt tilkoblingsmuligheter for droner og autonome farkoster. Roaming Den ekstra LTE-dekningen fra Tampnet er med på å øke både trivselen og sikkerheten i Mexicogolfen. AT&T-abonnenter kan nå bruke de vanlige abonnementene sine offshore uten ekstrakostnader eller begrenset datahastighet. Dette innbefatter den nylig lanserte Voice over LTE-tjenesten (VoLTE). FirstNet-dekning AT&T-dekning betyr også dekning for FirstNet – det nye nasjonale nødnettet fra AT&T underlagt det offentlige. FirstNet og roaming på et globalt tilgjengelig og sømløst nettverk under en alvorlig offshore-hendelse vil være av uvurderlig verdi. Tampnets utbygging og videreutvikling av GoM-fibernettverket vil fortsette å styrke dette.

Andre liknende nyheter

Nordic Edge Expo 2021 theme launched

This week Nordic Edge Expo launched the theme of Nordic Edge Expo 2021 in Stavanger.

Støtte til elbil-lading i bedrifter

Stavanger kommune kan nå gi støtte til bedrifter som skal oppgradere eller etablere infrastruktur for lading av el-varebiler, klasse to, som bedriften…

Ålreit åpner ny avdeling

Ålreit Coaching og Kompetansesenter satser på Stavanger-regionen, og åpner avdeling rett ved Kvadrat.

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner