
Summer Hub: Positivt overrasket over Stavanger
– I Stavanger skjer det ting hele tiden. Det er fullt liv, også i ukedagene, sier Axel Jørgensen.
Denne sommeren har han vært én av 39 studenter som har deltatt på Summer Hub – som samler studenter som har sommerjobb i Stavanger-regionen. Gjennom sosiale arrangementer får studentene oppleve det beste regionen har å by på. Målet med Summer Hub er å få flest mulig av dem skal bosette seg og jobbe i regionen vår.
Alene i kompisgjengen
Jørgensen går master i boring og brønn på UiS. Før han kom til Stavanger visste han ingenting om byen.
– Jeg var den eneste i kompisgjengen som søkte i Stavanger. Selv hadde jeg aldri vært der, og jeg måtte faktisk søke på kartet for å finne ut hvor byen lå. Men jeg ville inn i oljebransjen, og da må man jo til Stavanger.
Han har ett år igjen på UiS. Så er planen å bosette seg i distriktet.
– Stavanger er en kjekk by. Jeg håper å få jobb, sier Jørgensen, som har hatt sommerjobb i Shell de siste to somrene.
På Summer Hub har han truffet andre studenter med sommerjobb i Stavanger-regionen.
– Summer Hub skaper nettverk på tvers av selskaper og bransjer. Det er lærerikt å høre om hvordan de andre har det, sier Jørgensen.
Dette er Summer Hub:
* Et prosjekt som samler studenter som har sommerjobb i Stavanger hvor de får oppleve alt det flotte regionen har å by på.
* Studentene møter andre som har sommerjobb i byen, på tvers av selskaper og bransjer.
* 39 studenter og sju bedrifter har deltatt i årets Summer Hub, som første gang ble arrangert i fjor.
* Både antall studenter og antall bedrifter som er med økte fra 2023 til 2024. Nå ønskes enda flere til å delta sommeren 2025.
* Summer Hub er et samarbeid mellom Næringsforeningen i Stavanger-regionen, kommunene Stavanger, Sandnes og Sola, samt SiS – Studentsamskipnaden i Stavanger.
39 studenter og sju bedrifter har deltatt på årets Summer Hub, som pågikk fra slutten av juni til midten av august,. Her fra kick-off i juni, Foto: Hanne Hernes
LES OGSÅ: – Opplegget er en gavepakke til bedriftene i regionen
Kanskje Stavanger?
Eirik Torset har også deltatt på Summer Hub. Han er fra Askøy utenfor Bergen og går master i materialteknologi på NTNU. Likevel ble det sommerjobb hos Subsea7. Eneste forholdet han hadde til Stavanger var rekruttskolen i Madla-leiren for seks år siden.
– Jobben virket spennende og veldig relevant i forhold til faget jeg studerer. Jeg fikk sommerjobbtilbud flere steder i landet, men det ble Stavanger.
Torset har fått et inntrykk om hva Stavanger-regionen har å by på. Region har solgt seg godt, sier han. Men er det nok til at han flytter til Nord-Jæren etter studiene?
– Vi får se. Min studieretning gir muligheter i hele landet. Stavanger har mange spennende jobber. Det viktigste når man skal etablere seg er en jobb jeg vil trives i, geografi og lønn kommer i andre rekke.
LES OGSÅ: Selger Stavanger-regionen i utlandet
Gode tilbakemeldinger
Prosjektkoordinator, Simon Karlsen, er fornøyd med årets Summer Hub.
– Tilbakemeldingene er egentlig bare positive. Folk sier de har fått et helt nytt forhold til regionen. Mange er positivt overrasket over hvor fint det er å være her, sier Karlsen.
Prosjektkoordinator for Summer Hub, Simon Karlsen, er godt fornøyd og tror studentene har fått et godt inntrykk av livet i Stavanger-regionen. Foto: Hanne Hernes
Siden siste uken i juni og fram til den andre uken i august har studentene gjort mye gøy: Padel, golf, surfing, quiz og EM-kamper for å nevne noe.
– Studentene som er med på Summer Hub får et større nettverk. De blir bedre kjent med både regionen og andre studenter fra hele Norge. I år har vi med studenter fra alle landsdeler, i tillegg til internasjonale studenter. Terskelen for å bli værende etter endt studieløp blir lavere når man kjenner noen. De som ikke ender opp her tror jeg uansett blir gode ambassadører for Stavanger-regionen, sier Karlsen.
Andre liknende nyheter
Den norske leverandørindustrien gjør det bra både ute og hjemme
Til tross for høy aktivitet på hjemmemarkedet, nådde eksporten et «all time high» i 2024. Det internasjonale markedet blir stadig viktigere, og det fo…
Energiråd Ung: Unikt innblikk i politikk og energi
Turen til Oslo har gitt Energiråd Ung verktøy til å delta mer aktivt i samfunnsdebatten og arbeide strategisk for å fremme gode løsninger.
Kvinnedag – og mannedag – hver dag
Hvorfor markeres ikke mannedagen noe særlig hver november? Fordi menn venter på at noen skal gjøre det for dem? Eller fordi de det er lite å stå på ba…