Aksjeåret: Hvem leder etter 1. kvartal?
Robert Næss fra Nordea, Frank Harestad fra Heimdalfondene, Sondre Solvoll Bakketun fra Skagenfondene og Beate Bredesen fra i Sparebank 1 Fondene, valgte i januar tre aksjer hver for å konkurrere om å få høyest avkastning i 2024. Her med Kyrre M. Knudsen, innleder og møteleder. Foto: Marius Johnsen.

Aksjeåret: Hvem leder etter 1. kvartal?

Slik ligger det an med 2024-aksjene ekspertene plukket ut på Aksjeåret i januar.
18.april 2024 Arne Birkemo

Den 5. januar valgte de sine aksjer for 2024. Nå er rapporten fra 1. kvartal klar. Valgte de riktig?

Næringsforeningen tar en løypemelding med konkurrentene i Aksjeåret 2024, Frank Harestad (Heimdal Fondene), Sondre Solvoll Bakketun (Skagen fondene), Beate Bredesen (Odin) og Robert Næss (Nordea).

Fjorårets Aksjeåret-vinner, Frank Harestad, fikk i 2023 en avkastning på 70,1 prosent etter å ha valgt aksjene Schibsted, Seadrill og Oddfjell Technology.

Hvordan ligger det an med Harestad så langt i 2024? Jo, han er i tet. Med god margin.

 

Her er «tabellen» etter 1. kvartal

  1. Frank Harestad: + 8,89 prosent
  2. Sondre Solvoll Bakketun: + 5,44 prosent
  3. Beate Bredesen: + 4,87 prosent
  4. Robert Næss: + 0,76 prosent

Indeksen Oslo Børs: + 0,79 prosent.

 

LES OGSÅ: Dette ble sagt på Aksjeåret 2024 i januar

 

Slik ligger det an med enkeltaksjene:

Frank Harestad:

  • Schibsted: + 20 prosent
  • Elkem: + 4 prosent
  • KCC: + 3 prosent

– Jeg er kjempefornøyd. Man kan ikke vente så mye mer på et kvartal. Et par av aksjene mine har nok falt litt i april, mener jeg. Elkem har svinger veldig. En vanskelig aksje. KCC nyter godt av et godt shippingmarked, kommenterer Harestad.

– Det er veldig tidlig å si, men i fortsettelsen av 2024 tror jeg det fortsatt ser bra ut for alle tre aksjer. Schibsted går kanskje litt tilbake. KCC kommer nok til å gå bra. Elkem er en konjekturaksje, men jeg synes det ser ok ut, legger Harestad til.

Ventyr som skal bygge Norges første havvindpark på besøk i Stavanger: – Satser på lukrative ringvirkinger lokalt

 

Sondre Solvoll Bakketun:

  • Bakkafrost: +26 prosent
  • Bonheur: - 4 prosent
  • TietoEvry: - 6 prosent

– Det fikk veldig dårlig i starten, men aksjene kom seg opp igjen. Kursen til Bonheur gikk rett ned etter møtet 5. januar, så gikk den opp igjen. TietoEvry har ennå ikke fått uttelling for det de har levert. Ett år er kort tid i vår verden. Og ett kvartal er som ingenting å regne. Uansett er jeg fornøyd med utviklingen. Synet mitt på aksjene jeg valgte har ikke endret seg.

– Videre? Bakkafrost har gått bra. Den har vi allerede tjene penger på. Prismålet er nådd, og for fondskundene våre har vi faktisk solgt oss litt ned i Bakkafrost. De to andre aksjene mine vil jeg anbefale videre. De vil levere ok, sier Solvoll Bakketun.

 

Beate Bredesen:

  • Austevoll seafood: + 10 prosent
  • KCC: + 3 prosent
  • Crayon: +2 prosent

– Jeg står ved de aksjene jeg valgte. Austevoll Seafood har gått godt over indeks. Fjerdekvartalstall som ble rapportert i februar var bedre enn ventet og lakseaksjer har generelt gjort det bedre enn indeksen i perioden. KCC har guidet for at de vil oppnå rekordhøye rater i 1. kvartal, og kursen steg tidlig i kvartalet på dette. Ratene har siden svingt en del, noe som også må sees i sammenheng med utviklingen i Rødehavet. Vi liker Klaveness (KCC) spesielt godt fordi de kan frakte både tørt og vått, de kan fylle skipene sine begge veier, og flåten er dermed mer fleksibel enn det konkurrentene har.

– Crayon gikk godt i starten av kvartalet da bekymringer knyttet til kontantstrømmen ble mindre etter rapportering. Aksjen har falt noe tilbake i etterkant på nye bekymringer, nå knyttet til marginutvikling innen konsulentdivisjonen. Dette kan selvsagt svinge noe over tid, men vi synes prisingen av Crayon langt på vei nå har tatt høyde for denne svakere utviklingen, sier Bredesen.

 

FÅ INNSIKT: Byutvikling i krabbetempo i Stavanger

 

Robert Næss

  • Olav Thon Eiendom: + 14 prosent
  • Sparebank 1 Helgeland: - 7 prosent
  • Treasure: - 4 prosent

Næss har ingen problemer med å ligge bak sine konkurrenter.

– Dette er aksjer jeg har tro på overs sikt. Jeg har fortsatt tro på dem. Videre er det vanskelig å vite, men det er egentlig heller ikke så interessant. Vanligvis har man et fem til ti års perspektiv. Om selskapene er bra og tjener penger, vil aksjekursen stige. Man kan alltids angre på aksjevalg, men jeg gjør ikke det, sier Næss.

 

Dette er Aksjeåret

Aksjeåret  er finansbransjens store treffpunkt, og er et av Næringsforeningens tradisjonelle møter med røtter helt tilbake til 2005.

Aksjeåret arrangeres av fagrådet for finans- og kapitalforvaltning som har jobbet for en samlet finans- og kapital bransje siden 2001, og på vegne av hele sektoren.

Fagrådet arrangerer aktuelle møteplasser som sikrer kompetanseutvikling, attraktivitet, pådriver for vekst og jobber med næringspolitiske saker knyttet til egen bransje.  Finansbransjen skal også være en aktiv pådriver for en bærekraftig omstilling.

Andre liknende nyheter

Powerpoint-kongens tre beste tips

En Powerpoint-presentasjon skal vekke følelser hos mottakeren. Som en konsert eller en god historie, sier Are Sleveland.

Kronikk: Ikke vær så sur da, har du 'mannsen' eller?

Emosjonelle menn og avbalanserte damer. Lavtlønnede menn med høy sykemeldingsprosent og topplederkvinner med millionlønner. Hvorfor skurrer det? Fordi…

Lederskolen: Tips til bedre samarbeid

Visste du at det bare er 25 prosent av alle team er effektive? – Nesten alle jobber krever at vi jobber i team, men ingen har opplæring på det.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner