16.mar

Fagdag EKSPORT

Vi må ut i verden for å selge våre varer og tjenester. Leverandørindustrien til petroleumsvirksomheten har lykkes med dette, men nå må det eksporteres bredere. Internasjonalisering er avgjørende for næringslivet i Rogaland. Hva må du huske på?

Det vanskeligste i en slik prosess er: internasjonalt salg, internasjonal vekst- og partnerstrategi, samt å forstå det lokale markedet man ønsker å gå inn i.

Næringsforeningen, Innovasjon Norge og Thommessen setter søkelys på nettopp internasjonalt salg og partnerstrategi denne formiddagen. Målgruppen for fagdag EKSPORT er ledere og styrer som har tanker om vekst i nye markeder. Vårt mål er å gi deg en praktisk gjennomgang av viktige forhold – for å sikre at din utenlandssatsing gjøres på riktige premisser.

Verdikjeden og temaene vi tar opp:

  • Markedsanalyse. Det første først – hvordan gjøres en god markedsanalyse i det markedet man ønsker å inn i? Hvilke punkter må dekkes i forarbeidet som skal gjøres?Hva må du kunne om det landet og det markedet du ønsker å gå inn i?
  • Strategi. Du vet hvor du vil, og du har analysen til å understøtte beslutningen – men hva nå? Hvordan skal det utvalgte markedet angripes, og hva bør stå i avtalen med din utvalgte partner i det lokale markedet?
  • Praktiske ting å huske på. Du har fått ordren og det skal skrives en kontrakt og gjøres en leveranse – hva må man tenke på i denne fasen rundt toll, transport og remburs?
  • Eksport og compliance. Verdiene som skapes i eksporten skal sikres og det skal jobbes på en måte som tåler innsyn fra banker, investorer og som styret er komfortabelt med. Hvilke feil bør man unngå her?

I dette møtet treffer du spesialistene som kan bidra til at din bedrift kan tenke eksport på et nytt nivå.

Konferansier for Fagdag eksport: June Snemyr, Thommessen.

For mer informasjon, vennligst kontakt Inger Tone Ødegård

>> No shows vil bli fakturert dersom avbestilling ikke er gjort innen 48 timer før møtestart.

>> Det skal være trygt å besøke oss! Næringsforeningen følger alle råd fra FHI og vi vil sørge for at det er god plass mellom deltakerne.

Program

08.30 Registrering og kaffe.

09.00 Velkommen, ved Harald Minge, Administrerende direktør, Næringsforeningen.

09.05 Økt eksport gir morgendagens jobber lokalt! Hva er mulige markeder – hvor er kundene og hvor kan vi realistisk vinne kontrakter? ved Eli Wærum Rognerud, Leder for strategiske satstinger eksport – High Potential Opportunities, Innovasjon Norge.

09.25 Hvordan orienterer man seg internasjonalt fra Rogaland? Norwep har gjort det i årtier, og deler beste praksis, til inspirasjon også for selskaper utenfor energisfæren, ved Oddmar Johannesen, Director Middel East & India, Norwegian Energy Partners.

09.40 Markedsanalysen og forarbeidet før man reiser ut – hva kan vi hjelpe med og hvor ser vi virksomhetene kan jobbe bedre med sine analyser på forhånd? ved Ragnhild Espeland, Nestleder Innovasjon Norge Rogaland.

09.50 Modeller for internasjonal vekst og råd knyttet til avtalen med din lokale partner, ved Thomas Abrahamsen, Partner, Thommessen.

10.10 Compliance og informasjonssikkerhet, ved Geir Inge Davidsen, Rådgiver, PST.

10.20 Pause og erfaringsutvekslinger.

10.40 Eksportfinansiering som støtte for næringslivet i internasjonaliseringsarbeidet, ved Linn Lie, Seksjonsleder Fornybar energi og industri, Eksportfinansiering Norge.

11.00 Kabal deler sine erfaringer med å skape en verdensledende Software as a Service (SaaS), 60 kunder i 30 land, ved Jan Inge Pedersen, CEO, Kabal og Thomas Abrahamsen.

11.15 Norges framtidige strategiske eksportsatsinger, ved Brage W. Johansen, styremedlem i Eksportstrategirådet.

11.30 Salg av norsk teknologi til utlandet – «Software as a service» over landegrensene, Christopher Sparre-Enger Clausen, partner i Thommessen.

11.50 Veien videre, ved alle.

12.00 Lunsj og erfaringsutveksling.

Foredragsholdere

Geir Inge Davidsen

Geir Inge Davidsen har jobbet i politiet siden 1997. Hovedsakelig med etterretning og etterforskning. I PST siden 2010. Jobber nå som saksleder innenfor Statlige aktører (kontraetterretning) ved PST Sør-Vest. Davidsen har en Mastergrad i politivitenskap.

Linn Lie

Utdannet Siviløkonom fra NHH og CEMS master of international management. Bakgrunn fra Norske Skog, GIEKs Offshore og Spesialengasjement avdeling, Kommunalbanken og leder nå EKSFINs seksjon for fornybar energi og industri rettet mot SMB.

Christopher Sparre-Enger Clausen

Christopher Clausen leder Thommessens faggruppe for Teknologi og Personvern og jobber hovedsakelig med teknologikontrakter, M&A og personvern. Clausen har lang erfaring med fusjoner og oppkjøp av teknologiselskaper i Norge og internasjonalt. Han rådgir norske og internasjonale klienter innenfor et bredt spekter av fagområder relatert til digitalisering og teknologi.

Presentasjoner

Økt eksport gir morgendagens arbeidsplasser, Kari Holmefjord Vervik

220316 Innovasjon Norge .pptx

Norwep, Oddmar Johannesen

220316 Eksport - Norwep.pptx

Markedsanalysen og forarbeidet før man reiser ut- Innovasjon Norge, Ragnhild Kristin Espeland

220316 Eksport marked ved IN.pptx

Modeller for internasjonal vekst - Thommessen, Thomas Abrahamsen

220316 Eksport - modeller for vekst.pdf

Compliance og informasjonssikkerhet , Geir Inge Davidsen

220316 Eksport PST.pptx

Eksportfinansiering, Linn Lie

220316 Eksport EKSFIN.pptx

Eksportstrategirådet, Brage Johansen

220316 Nasjonalt Eksportråd.pdf

Salg av norsk teknologi til utlandet - Thommessen, Uros Baarlid Tosinovic

220316 EKSPORT - teknologi til utlandet.pdf

Andre lignende møter:

17. mar 2022 -

HIGH WIND 2022

17. mar 2022 -

Streaming: HIGH WIND 2022

01. apr 2022 -

Lederskolen: Ledelse er for viktig til å overlates til ledere

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner