27.apr

Lean-dagen 2023: Digitalisering på godt og vondt

Digitalisering bidrar til bedre flyt og mer effektiv bruk av ressursene. Samtidig innebærer digitaliseringen fallgruber. Årets Lean-dag handler om begge deler!

Omfanget og tempoet i digitaliseringen er skyhøyt både i privat og offentlig virksomhet. Gevinstene knyttet til bedre flyt og mer effektiv ressursbruk er store, men avhenger imidlertid av at virksomhetene digitaliserer på en klok og gjennomtenkt måte. Det finnes mer enn nok av snubletråder og fallgruber.

Du får høre framtredende og meningssterke representanter fra modne Lean-bedrifter som Equinor, SpareBank 1 SR-Bank, Aker BP og Enforme. Videre vil professor Anders Dysvik ved Handelshøyskolen BI kaste et analytisk blikk på digitaliseringens ulike sider på arbeidsplassen.

I tillegg blir det, som alltid, god anledning til meningsutveksling og nettverksbygging.

 

For spørsmål ta kontakt med Tone Haddeland, Næringsforeningen.
Lean-dagen arrangeres av Næringsforeningens ressursgruppe for Lean og Lean Forum Stavanger

Program

08:30 Registrering

09:00 Velkommen til Lean-dagen 2023! v/Harald Minge, Næringsforeningen i Stavanger-regionen

09:15 - Digitalisering- effekter for produktivitet, fokus og samarbeid. Ved Anders Dysvik, professor ved Institutt for ledelse og organisasjon, Handelshøyskolen BI.

09:45 - Hvordan unngår vi fallgruver? Hvordan tar vi vare på kundene? Ved Sigurd Vik, daglig leder i Enforme og CEO i Aqua Next.

10:10 - Digital transformasjon i Gjesdal kommune. Ved Tom Kenneth Gilje, utviklingsleder, Gjesdal kommune.

10:30 - Panelsamtale ledet av Ingveig Tveranger

10:50 Lunsj

12:00 SR-Bank sin digitaliseringsreise- hva har vi lært? Ved Glenn Sæther, konserndirektør for teknologi og forretningsprosesser, SpareBank 1 SR-Bank.

12:20 - Equinor sin digitaliseringsreise - hva har vi lært? Ved Annette Skjold, Equinor, leting og produksjon, Are Jaastad, Dusin og Amalie Harestad, produksjonsingeniør, Gudrun.

12:55 - Aker BP sin digitaliseringsreise- hva har vi lært? Ved Tommy Skjerven, VP Drilling & Wells, Aker Bp.

13:20 Et skråblikk på digitalisering - ikke digitaliser ting som man ikke behøver Ved Kenneth Gilje, kulturarbeider, Gilje Tre

13:35 - Panelsamtale ledet av Håkon Brydøy og Nan Dahl

13:45 - Avslutning og oppsummering v/Ingveig Tveranger

14:00 Takk for i år!

Foredragsholdere

Anders Dysvik

Anders Dysvik er professor ved Institutt for ledelse og organisasjon ved Handelshøyskolen BI. Han vil dele betraktninger om hvordan digitaliseringen påvirker produktivitet, fokus og samarbeid på arbeidsplassen.

Glenn Sæther

Glenn Sæther er konserndirektør for teknologiutvikling og forretningsprosesser i SpareBank 1 SR-Bank. Dette er den finansinstitusjonen i Norge som sannsynligvis har kommet aller lengst i arbeidet innen digitalisering, robotisering og bruk av AI (Artficial Intelligence). SR-Bank har definitivt mange interessante erfaringer å dele!

Annette Skjold

Annette Skjold er leder for lokal forbedring i Equinor. Hun har hatt et særlig ansvar for å utarbeide selskapets "Håndbok for kontinuerlig forbedring", som vil bli presentert på Lean-dagen.

Are Jaastad

Are Jaastad er daglig leder av konsulentselskapet Dusin. Han bistår Equinor i deres arbeid for å skape god struktur rundt digitaliseringsarbeidet.

Tommy Skjerven

Tommy Skjerven er Vice President Drilling & Wells- Excellence i Aker BP. Aker BP er et selskap som i lang tid har jobbet intensivt med digitalisering og Lean. Aker BP har så avgjort mange interessante erfaringer å dele!

Sigurd Vik

Sigurd Vik er daglig leder i Enforme AS, og CEO i Aqua Next AS. Han har i lang tid vært involvert i Lean-arbeid i ulike roller, og i inngrep med både private og offentlige virksomheter. På Lean-dagen vil han blant annet fokusere på hva som hindrer gode digitaliseringsinitiativ, og på hvilken måte "overdreven" digitalisering kan forringe kundeservicen.

Tom Kenneth Gilje

Tom Kenneth Gilje har, i ulike roller, jobbet med Lean og kontinuerlig forbedring i Gjesdal kommune siden 2012. Han er i dag utviklingsleder i kommunen.

Ingveig Tveranger

Ingveig Tveranger er konferansier på årets Lean-dag. Hun har erfaring som journalist og programleder i NRK radio og TV, som seniorrådgiver for kommunikasjon og samfunnskontakt for Nye SUS, Helse Stavanger. Nå driver hun som selvstendig rådgiver innen strategisk kommunikasjon, PR og krisehåndtering.

Presentasjoner

Glenn Sæther, Elianne Topstad

Glenn Sæther.pptx

Kenneth Gilje, Elianne Topstad

Kenneth Gilje.pptx

Tom Kenneth Gilje, Elianne Topstad

Tom Kenneth Gilje .pptx

Kenneth Gilje, Elianne Topstad

Kenneth Gilje.pptx

Sigurd Vik, Elianne Topstad

Sigurd Vik.ppt

Equinor, Elianne Topstad

Equinor.pptx

Tommy Skjerven, Elianne Topstad

Skjerven.pptx

Andre lignende møter:

27. aug 2024 -

30 år med EØS og ESA

04. nov 2024 -

Nettverksfrokost for nye medlemmer

17. sep 2024 -

Energifrokost: Kjernekraft

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner