10.mai

Muligheter: Utdanning innen bygg, anlegg og maritim sektor

DIGITALKONFERANSE: Norge trenger flere arbeidsplasser og i dagens sending vil vi presentere noen av de store prosjektene innen bygg & anlegg som kommer i nær fremtid eller som er i støpeskjeen i fylket vårt. I tillegg setter vi fokus på maritim sektor. Hvordan får man seg jobb i disse bransjene, hva må til?

Mange spennende og store prosjekter er enten i gang, under planlegging eller nært forestående i Rogaland. Disse prosjektene vil kunne tilby mange nye arbeidsplasser innenfor mange forskjellige yrkesgrupper og vil også skape ringvirkninger til samfunnet rundt og til leverandørindustrien til byggebransjen og maritim sektor spesielt. Rogaland er et felles bo og arbeidsområde og byggingen av f. eks. Rogfast vil understreke det ytterligere. Vi vil også ta for oss muligheter innen maritim sektor.

 

Hva må til for å komme seg inn i disse bransjene? Finnes det snarveier? Kan man bruke allerede tillært erfaring eller utdannelse i disse bransjene? Hva med omskolering? Spørsmålene er mange og vi håper at våre innledere i dag kan gi svar på disse spørsmålene. I studio i denne sendingen møter vi Tormod Andreassen fra Næringsforeningen i Stavanger-regionen, Gaard Emil Gramstad fra BYGGOPP Rogaland, Nils Jørgen Fossdal fra Voksenopplæringen Rogaland Fylkeskommune og Jan Tore Nilsen fra Fagskolen Rogaland

Maritim sektor er en av norsk økonomis viktigste næringer, og utgjør samlet sett en omfattende næringsklynge i Norge. Det maritime miljøet i Norge er blant verdens mest komplette, med et mangfold av bedrifter og fagmiljøer som sammen besitter en helt unik innovasjonskraft. Maritim utdanning er et karrierevalg som gir mange muligheter. I sendingen mandag 10. mai kommer Steinar Tveita fra Maritimt opplæringskontor for å belyse mer av mulighetene i denne bransjen.   

Det oppfordres til å sende inn spørsmål i chatten under sendingen.

Sendingene sendes i TEAMS event, og du kan logge deg på fra hvilken som helst plattform (PC, iPad, telefon)

KLIKK HER for å bli med!

 

Du trenger ikke å melde deg på i forkant, kun trykke rett i linken hvis du vil delta uten å oppgi e-post, eller du kan se innspillingen i etterkant via FB siden MULIGHETER. Link til dagens sending:

 

Hvis du registrerer deg med e-post, så krysser du av i boksen "Jeg godtar at Næringsforeningen lagrer opplysninger om meg og bestillingen", og MELD PÅ (GDPR regelverket).  Avkryssingen betyr at du får informasjon via e-post før møtet med link til pålogging, og en e-post med link til presentasjonene i etterkant. Du godkjenner kun for et møte ad gangen.

For mer informasjon, vennligst kontakt Øystein Dahl Andersen.

Program

13.00 Velkommen til dagens Muligheter ved Øystein Dahl Andersen, Næringsforeningen i Stavanger-regionen

13.05 Hvilke bransjer bør man satse på ved Tormod Andreassen, Næringsforeningen i Stavanger-regionen

13.15 Hvilken kompetanse er nødvendig ved Gaard Emil Gramstad, BYGGOPP Rogaland

13.30 Voksenopplæring ved Nils Jørgen Fossdal, Voksenopplæringen, Rogaland Fylkeskommune

13.45 Hva kan Fagskolen Rogaland tilby ved Jan Tore Nilsen, Maritim avdeling, Fagskolen Rogaland

14.00 Maritimt Opplæringskontor ved Steinar Tveita

14.15 Takk for idag ved Øystein Dahl Andersen

Presentasjoner

Åpning, Øystein Dahl Andersen

Oppstart_muligheter_mai.pptx

Nåsituasjonen, Øystein Dahl Andersen

Muligheter.pptx

BYGGOPP, Øystein Dahl Andersen

BYGGOPP - Muligheter .ppt

Voksenopplæringen, Øystein Dahl Andersen

Fossdal.pptx

Avslutning, Egil Hollund

Avslutning_webinar.pptx

© Næringsforeningen 2019-2023 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner