16.feb

Rekruttering av lærebedrifter innen reiselivsfaget

Flere unge viser økende interesse for reiselivet og restaurant og matfag i videregående skole. Vil du være med å bidra til vekst?

I forbindelse med NM for Reiselivslærlinger 2024 inviterer vi alle som jobber innen reiseliv til et informasjonsmøte med fokus på neste generasjons reiselivsmedarbeidere. 

Flere fylker opplever stor økning til utdanningsprogrammet Salg, service og reiseliv (SSR), hvor elevene kan ta fagbrev i reiselivsfaget (siden august 2022 inngår de tidligere fagbrevene i reiselivsfaget og resepsjonsfaget i ett felles reiselivsfagbrev). Også Restaurant- og matfag (RM) har hatt positiv økning de siste årene. Dette betyr at reiselivet har et stort potensial for videre vekst.

Med dette kreves også at flere bedrifter tar et opplæringsansvar. Dessverre opplever vi at Stavanger-regionen får for få reiselivsbedrifter som tilbyr læreplass. Vi ønsker å bidra til at flere bedrifter ser mulighetene som ligger i å bli en lærebedrift. En god læretid gir eleven et allsidig og godt grunnlag for videre satsing innen reiseliv, og er et viktig arbeid for å styrke fagutdanningen i næringen.

Etter møtet ønsker vi alle velkommen til å bli med oss å kikke på reiselivslærlingene som deltar i NM. Det vil være semifinaler denne dagen. NM arrangeres for syvende gang og her vil lærlinger innen kjøkken, restaurant og resepsjonsfag konkurrere.

Velkommen! 

>>Oppmøte i sekretariatet til ASKO servering. Plan 2.

Møtet er et samarbeid mellom Næringsforeningens fagråd for reiseliv, Opplæringskontoret for Salg og Service og OFRM Opplæringskontoret for restaurant og matfag i Rogaland.

Har du spørsmål? Ta kontakt med Elianne Strøm Topstad, Næringsforeningen. 

Program

13.00 Møtestart

13.05 Velkommen, ved Gjermund Dahl, fagrådet for reiseliv i Næringsforeningen.

13.15 Behovet for praksisplasser, ved Anne Dorthe Magnus Ask, leder fagopplæringsnettverket for salg, service og reiseliv i Rogaland.

13.30 Veien til å bli lærebedrift. Ansvaret man har som lærebedrift:

- Laila Berge, Lærlingekompaniet i Oslo.

- Anita Løyning, OFRM Opplæringskontoret for restaurant og matfag i Rogaland.

- Kjetil Pettersen, Opplæringskontoret for salg- og service i Rogaland.

13.45 Erfaringer som lærebedrift, ved Gjermund Dahl, Energy Hotel.

14.00 Utdanningsmuligheter etter fagbrev, og hvordan kan næringen bidra til at flere ønsker å etterutdanne seg, ved Trude Furunes, Dekan, Norsk Hotellhøgskole.

14.15 Spørsmål og Svar.

14.30 Omvisning NM for Reiselivslærlinger.

Andre lignende møter:

31. mai 2024 -

Lederskolen: Siste nytt om ledelse

04. nov 2024 -

Nettverksfrokost for nye medlemmer

23. mai 2024 -

Energifrokost: Biogass

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner