03.des

Finansparken: Slik fikk de det til

Bli med når vi besøker den nyåpnede Finansparken, et av Europas største næringsbygg i tre. Vi får høre hva som var arkitektens utgangspunkt, hvordan byggeprosessen ble gjennomført og hvordan SpareBank 1 SR-Bank har tenkt å ta i bruk sin nye storstue når de nå flytter inn.

Finansparken er utvilsomt imponerende og med et helt eget særpreg. Valget av trekonstruksjon er resultat av arkitektkonkurransen som Helen & Hard vant. Deres tanke var et bygg godt tilpasset den eksisterende trehusbebyggelsen i området, som er en del av Gamle Stavanger. Det har har dessuten en klar tilknytning til Bjergstedparken, blant annet ved et parkanlegg på sørsiden av Finansparken – og ved å dra «parken inn i bygget».
Trekonstruksjonen er dessuten et godt valg for miljøet, både i kraft av å være enkelt nedbrytbart og ikke minst som miljøfaktor i et innemiljø. Valget av trekonstruksjon gjør at det blir sertifisert til nivået BREEAM Exellent, det nest høyeste nivået for miljøsertifisering av bygg.
Randi Augenstein er daglig leder i Helen & Hard. Hun blir med oss og forteller om det arkitekttoniske utgangspunktet i tre.
Else Marie Jonsson, daglig leder og prosjektansvarlig i Finansparken Bjergsted AS, vil fortelle om hvorfor de valgte å bygge Finansparken i tre.
– Det er tradisjon for å bygge næringsbygg i stål og betong. For Finansparken ivret arkitekten for å velge tre som konstruksjonsmateriale. Dette førte til en prosess hvor vi undersøkte konsekvensene av alternativet å bygge i tre.
For ansatte i SR-Bank vil nybygget bety at teknologi, utforming og møblering er tilpasset hver enkelt og støtter opp under de arbeidsoppgaver som skal løses. Hele bygget skal være en god arbeidsplass som bidrar til nytenkning og gode opplevelser.
Pia Fischer, konsernbanksjef i SpareBank 1 SR-Bank, er blant dem som nå flytter inn i Finansparken. Hun vil fortelle om bankens mål om å utivkle nye arbeidsformer, en effektiv arbeidshverdag, et godt samarbeid mellom avdelingene og arbeidsplasser som er tilpasset de oppgavene som de ansatte har.
Velkommen til et spennde og interessant møte!

Program

08.00 Registrering, mingling og lett frokost.

08.30 Velkommen, ved Egil Hollund, Næringsforeningen.

08.35 Derfor ble Finansparken bygget i tre, ved Randi Augenstein, daglig leder i Helen & Hard.

09.05 Hvorfor vi valgte å bygge Finansparken i tre, ved Else Marie Jonsson, daglig leder og prosjektansvarlig i Finansparken Bjergsted AS.

09.35 Finansparken- en arbeidsplass som bidrar til nytenkning og gode opplevelser, ved Pia Fischer, konsernbanksjef i SpareBank 1 SR-Bank.

10.05 Omvisning.

10.30 Slutt.

* Endringer i programmet kan forekomme.

Foredragsholdere

Presentasjoner

Slik ble Finansparken bygget i tre, randi augenstein

20191203-næringsforeningen finansparken-HH.pdf

Hvorfor vi valgte å bygge i tre, Else Marie Jonsson

Finansparken i Næringsforeningen 03.12.19.pptx

Andre lignende møter:

27. aug 2024 -

30 år med EØS og ESA

04. nov 2024 -

Nettverksfrokost for nye medlemmer

17. sep 2024 -

Energifrokost: Kjernekraft

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner