15.feb

Halver strømregningen til din bedrift!

Sitter du som leietaker eller eier av et næringsbygg? Både små og store bedrifter kan ha mye å spare ved å kartlegge sitt energiforbruk. Næringstreffet i Sandnes vil gi deg klarhet i hvordan du finner de riktige verktøyene som kan optimalisere energieffektiviteten i din bedrift, og viser hvordan du ligger an.

Vi har invitert nordens ledende rådgivermiljø innen bærekraftig drift av bygg, Entro, som vil gi deg en pekepinn på hvilke tiltak som lønner seg for din bedrift. I tillegg til at de gir et svar på hva som er normalt strømforbruk. Konsernsjef i Kronen Hotels Chris Pedersen vil fortelle hvordan de gikk fra samtale til handling i å kartlegge sitt energiforbruk. Backe Rogaland gir deg svar på hva som er dagens gjeldende krav til energidimensjonering er på nybygg. Front innovation viser deg muligheten innen virkemiddelapparatet. Både innen søk om støtte og i rapportering. 

Energikrisen har fått en fortgang på utbyggingen av vindmøller for å dekke det fremtidige energibehovet. Bygninger står for førti prosent av det totale energiforbruket i Norge. Vi snakker alt for lite om effektene av frigjøring av energikapasitet ved energieffektivisering. På Næringstreffet i Sandnes vil vi utfordre Lyse på nettopp dette.

 

 

Næringstreffet i Sandnes arrangeres i samarbeid med Den Gule Banken, Sandnes Sparebank.

For mer informasjon vennligst kontakt Hanne Hernes.
>> No shows vil bli fakturert dersom avbestilling ikke er gjort innen 48 timer før møtestart.

Program

08.00 Registrering, frokost og mingling

08.30 Velkommen, ved Sjur Hana, leder i ressursgruppen Sandnes.

08.35 Tiltakene som fungerer, ved Trude Langholm og Fredrik Gram fra Entro.

08.50 Gjeldende krav til energidimensjonering er på nybygg, ved Morten Johannessen, Avdelingsleder for Prosjektutvikling i Backe/Kruse Smith.

09.10 Fra prat til handling med kartlegging av energiforbruket, ved Chris Pedersen, konsernsjef i Kronengruppen.

09.25 Pause

09.40 Energieffektivisering eller frigjøring av energikapasitet? ved Lars Andre Kalve, direktør for nettstrategi og analyse i Lnett.

09.55 Hvordan skaffe og spare med innovasjonsfinansiering? ved Anita Edland og Alexander Kristiansen ved Front Innovation.

10.10 Spørsmål og svar.

10.30 Takk for i dag!

Foredragsholdere

Chris Pedersen

Chris Pedersen arbeider som konsernsjef for Kronengruppen AS og har bred ledererfaring fra hotellnæringen nasjonalt og internasjonalt. Chris brenner for reiselivsnæringen og er styreformann i destinasjonsselskapet Region Stavanger. Han har en Master of Management grad fra Handelshøyskolen BI, med fordypning i innovasjon, prestasjon og strategisk ledelse, i tillegg til et diplom i hotell ledelse fra Australia.

Morten Johannessen

Morten Johannessen er Avdelingsleder for Prosjektutvikling i Backe/Kruse Smith. Han har jobbet i forskjellige stillinger hos Kruse Smith Entreprenør etter ferdig utdannelse som sivilingeniør i 2011, herunder som byggeplassleder, prosjektleder og prosjektutvikler for store bygg.

Anita Edland

Anita Edland er Manager i Front Innovation, og leder arbeid med tyngre og store tilskuddsprosesser. Hun har en ekspertise i investeringsstøtte, og realiserer sammen med sitt team en rekke muligheter for kunder i ulike industrier i Norge. Anita har tidligere erfaring fra Enova, og en mastergrad i fornybar energi fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.

 

Alexander Kristiansen

Alexander Kristiansen er Partner i Front Innovation og leder teamet for forretningsutvikling. Formålet til teamet er å identifisere gap - hvor selskap ikke oppnår eller ville oppnådd sitt egentlige potensial - for å sikre at disse selskapene får en vei inn til å realisere mer støtte. På denne måten reduserer man risiko for selskapene og øker investeringsevne i energireduserende tiltak og i FoU-prosjekt. Alexander har en mastergrad i International Business fra Grenoble Graduate School of Business & London School of Business and Finance.

 

 

Lars Andre Kalve

Lars Andre Kalve er direktør for nettstrategi og analyse i Lnett. Han har fra 2006 av hatt ulike roller i Lyse-konsernet. Han har en MBA fra Universitetet i Stavanger, og har tidligere også jobbet i Hafslund. Han er ansvarlig for å analysere og lage strategier for utbygging av strømnettet for å sikre for at vi har nok kapasitet i strømnettet til alle bedrifter og privatpersoner som vil etablere seg her.

Presentasjoner

Tiltakene som fungerer, Fredrik Gram

230215 Entro - Treffpunkt Sandnes.pptx

Gjeldende krav til energidimensjonering er på nybygg, Morten Johannessen

Backe Næringsforening feb23.pptx

Fra prat til handling med kartlegging av energiforbruket, Chris Pederesen

Treffpunkt Sandnes presentasjon.pdf

Energieffektivisering eller frigjøring av energikapasitet?, Lars Andre Kalve

Lnett - Energieffektivisering.pptx

Hvilke tilskuddsmuligheter finnes for å redusere energiforbruk?, Alexander Kristiansen

ENOVA NÆRINGSFORENINGEN FRONT INNOVATION.pptx

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner