03.mai

Slik skal vi rekruttere folk

Bli med på team Stavanger-regionen! Skal vi tiltrekke oss den kompetansen regionen skriker etter i dag må vi stå sammen. Treffpunkt Stavanger inviterer på idédugnad, viser deg neste steg og gir deg de nødvendige ressursene.

Vi må legge fokus på å bli den byen alle vil flytte til etter studiene. Klarer vi å etablere en kultur der de unge kommer for de kuleste jobbene, men blir for livsstilen?​ Ordfører i Stavanger kommune, Kari Nessa Nordtun, åpner opp med å fortelle om regionens ståsted inne arbeidskraft og kompetanse. Næringssjef, Anne Woie presenterer merkevaren Stavanger før hun viser deg hvordan du og din bedrift kan ta den i bruk. Martine Angell flyttet fra Oslo til Stavanger for å jobbe i Karabin, hun gir deg svaret på hvorfor valget falt på Stavanger. Til å tas oss gjennom dagen har vi invitert inn Jan Zahl, kulturjournalist i Stavanger Aftenblad, som også har engasjert seg i kampen om folka. 

I Stavanger-regionen finner vi nesten like mange nasjoner som det er medlemsland i FN. Vi er avhengig av internasjonal arbeidskraft og kompetanse for å både opprettholde og utvikle noen av de mest grunnleggende næringene i regionen. Oscar Maaseide er leder i Corps Consulaire de Norvège, og vil gi innsikt i hvor internasjonale regionen er i dag. 

Jhon-Eirik Lien er global leder for Young Professionals og vil fortelle hvordan de jobber for å ivareta unge arbeidstakere. I tillegg har vi invitert inn Equinor, Laerdal og Aker Solutions til en paneldebatt for å diskutere hvordan vi kan ta i bruk merkevare pakken og sammen løfte regionen. Vi håper også å få innspill fra din bedrift! 

Treffpunkt Stavanger er i samarbeid med Stavanger kommune

For mer informasjon vennligst kontakt Hanne Hernes.
>> No shows vil bli fakturert dersom avbestilling ikke er gjort innen 48 timer før møtestart.

 

Program

08.00 Registrering og frokost.

08.30 Velkommen, ved Kari Nessa Nordtun, Ordfører i Stavanger kommune.

08.45 Merkevaren Stavanger, ved Anne Woie, næringssjef i Stavanger kommune.

09.00 Hvordan ivaretar vi de unge når de kommer? ved Jhon-Eirik Lien, global leder for young solutioneers, Aker solutions.

09.10 Hvorfor valgte jeg Stavanger? ved Martine Angell, Karabin.

09.20 Pause og aktiv nettverksbygging.

09.40 Pilotprosjektet Summer Jobs in The Stavanger-region, ved Hanne Hernes, næringspolitisk rådgiver i Næringsforeningen.

09.50 Hvor internasjonale er vi idag? ved Oscar Maaseide, leder Corps Consulaire de Norvège.

10.00 Paneldebatt Hvordan kan vi jobbe for å tiltrekke talenter til regionen?

Equinor, ved Stian With

Laerdal, ved Arne Seglem Larsen

Aker Solutions, ved Camilla Kopteff

10.30 Takk for i dag!

Foredragsholdere

Kari Nessa Nordtun

Kari Nessa Nordtun er ordfører (Ap) i Stavanger kommune. Hun tiltrådte stillingen i oktober 2019 og har vært folkevalgt i Stavanger bystyre siden 2011. Nordtun er utdannet jurist ved Universitetet i Bergen.

Jan Zahl

Jan Zahl er kulturjournalist i Stavanger Aftenbladet. Han er cand. polit. i statsvitenskap og har jobbet som redaktør i Forskerforum, politisk reporter i TV2 Interaktiv og kulturjournalist i Dagbladet og Dagsavisen. Zahl jobber nå som kulturjournalist i Stavanger Aftenblad.

Jhon-Eirik Lien

Jhon-Eirik Lien er Transformasjons Manager i Aker Solutions i Stavanger. Han er i tillegg en tilflytter til Stavanger by, og global leder for det unge felleskapet I Aker Solutions. 

Oscar Maaseide

Oscar Masseide er styremedlem i

Martine Angell

Martine Angell er utdannet siviløkonom fra NTNU i Trondheim. Hun flyttet nylig til Stavanger, hvor hun jobber som konsulent i Karabin AS.

Anne Woie

Anne Woie er næringssjef i Stavanger kommune. Hun har tidligere jobbet som næringspolitisk leder i Næringsforeningen. Dette gjør at hun har god kunnskap om næringslivet i Stavanger og for øvrig hele regionen. Hennes akademiske bakgrunn er master i endringsledelse, bachelor i samfunnsfag og grunnfag i etikk og i økonomi.

 

Camilla Kopteff

Camilla Kopteff er senior P&O Advisor i Aker Solutions. Hun har jobbet med rekruttering på alle nivå i mer enn 12 år, rekruttering av både fastansatte og innleide konsulenter, nyutdannede og lærlinger. De siste 5 årene har hun vært i Aker Solutions rekrutteringsselskap NES Advantage, men nylig gått over i en P&O rolle i Aker Solutions i Stavanger.

 

Hanne Hernes

Hanne Hernes er næringspolitisk rådgiver i Næringsforeningen i Stavanger-regionen. Hun er prosjektleder for pilotprosjektet "Summer Jobs" in The Stavanger-region, som er ett tiltak for å få flere studenter til å bli værende eller flytte til regionen for å jobbe. Hun er utdannet statsviter ved Universitetet i Stavanger, og har en bakgrunn som journalist i Luftforsvaret. 

Arne Seglem Larsen

Arne Seglem Larsen er konsern ansvarlig (Corporate Director People and Sustainability / CHRO) for HR og bærekraft i Laerdal Medical. Arne har vært med i konsernledelsen fra 2007. Før den tid var han i Statoil (Equinor) hvor han hadde ulike lederstillinger innen HR og landanalyse og samfunnsansvar. Han har en MBA i strategisk ledelse fra Norges Handelshøyskole og en cand.mag. i organisasjon og ledelse fra Universitetet i Stavanger.

Andre lignende møter:

31. mai 2024 -

Lederskolen: Siste nytt om ledelse

04. nov 2024 -

Nettverksfrokost for nye medlemmer

07. mai 2024 -

B2B Speed Dating

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner