Administrerende kjærlighetsdirektør

Administrerende kjærlighetsdirektør

Har du en administrerende kjærlighetsdirektør i din ledergruppe? Er du selv en slik? Nå som vi setter fart etter pandemien er det krig, inflasjon og kamp om talentene du og din bedrift må håndtere. For å lykkes må du sette selskapets kjærlighetsdirektør i førersetet.
04.juli 2022 Av styreleder i Næringsforeningen, Hanne N. Berentzen

Verken du eller dine medarbeidere er de samme som før pandemien. Vi har andre behov. Vær klar over følgende; vi jobber mer verdibasert enn tidligere. Dette gjelder særlig de medarbeiderne som skal løfte selskapet ditt inn i en ny tid. Det betyr at du som leder må tenke nytt.
Nummer en; dine folk må forstå hvordan selskapets virksomhet bidrar til å løse klimakrisen. Det er din jobb som leder å få folk til å forstå hva dere leverer som bidrar til at akkurat din bedrift løser klimamålene. Her må du vise hvilken kjærlighet du har til kloden gjennom valg du gjør på jobb.
Selvsagt er det store forventninger til økt tempo, aktivitet og produktivitet i næringslivet etter to års unntakstilstand. Tradisjonelt har suksesskriteriet vært å jobbe hardt, men med en ny generasjon som har andre forventninger til en arbeidsgiver er det nye spilleregler. De går ikke på kompromiss.

Kan du levere?
Dine medarbeidere ønsker ikke nødvendigvis mer, raskere, flere. De vil ha kvalitet, balanse, bærekraft og kjærlighet. Kjærlighet betyr god balanse mellom jobb og privatliv, utvikling og innsikt, en større mening med det de gjør. Kan du og ditt selskap levere på det? Kan du og ditt lederskap levere på det?
Bedriften og lederen vi jobber for må ta bevisste valg som lever opp til ansattes verdier! Vi vil ha ledere som lytter, er ærlige folk, som ikke er perfekte og gir tillit. Ledere er ekte forbilder. Eller ikke.
Glade medarbeidere presterer bedre, har forskningen sagt lenge. Ikke glem det når vi gearer opp og er tilbake med forventninger om høyt tempo og større trykk hjemme og på jobb. Lykke måles i virkelighet minus forventninger. Vi har hatt tid til selvreflektering og å kjenne etter hva som virkelig betyr noe. Familie og gode relasjoner er også med på lykkerangeringen.
Robert J. Waldinger, professor i psykiatri ved Harvard, har over 50 års forskning på hva som gir et lykkelig liv. Og ganske tydelig svar; sterke meningsfulle relasjoner. Den danske filosofen Morten Albæk leter etter det samme, hva skaper et meningsfullt liv! Han kommer til Stavanger i høst på konferansen Folk i Sandnes.

Gode forbilder
Nå kan du spørre deg selv; møter min virksomhet behovene og drømmene til de ansatte? Hva skal til for at mine medarbeider opplever trygghet, tilhørighet og ser en langsiktig fremtid hos oss?

Husker dere den kinesiske næringslivslederen Jack Ma som sa at verden trenger kjærlighet inn i virksomhetene? Nicolai Tangen i Oljefondet er opptatt av kjærlighet i sitt lederskap. Vår egen lokale gründer av Easee Jonas Helmikstøl har egen Head of Love i virksomheten sin.

Håvard Walde, administrerende direktør i Skretting og Jonas Helmikstøl er nye styremedlemmer i Næringsforeningen og jeg gleder meg! Gleder meg til å bli kjent med dem og høre hvordan de ivaretar sin ansatte i en krevende verden med nye spilleregler. Så håper jeg det drysser litt kjærlighet på både meg og dere!

Andre liknende nyheter

Widerøe trenger to ting for å lykkes med elfly-satsingen

Norge har en unik mulighet til å være en testbenk og bør ta en aktiv rolle i forhold til å videreutvikle elflyteknologien. Temaet ble debattert på Ryg…

Nye traineekandidater på plass

Her er de 23 nye traineekandidatene. I dag var de samlet til kickoff på Rosenkildehuset, og i løpet av de nærmeste dagene er de på plass i sine respek…

I ARENDAL: – Gigantiske muligheter framover

Norsk olje og gass er viktigere for Europa enn noen gang og det grønne skiftet gir norsk havvind- og energibransje store muligheter i årene som kommer…

© Næringsforeningen 2019-2022 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner