Aksjeåret: Slo Oslo Børs - igjen

Aksjeåret: Slo Oslo Børs - igjen

2020 ble et turbulent år også for aksjemarkedet, men hovedindeksen gikk likevel ut på plussiden. I den tradisjonsrike aksjeduellen gikk Peter Hermanrud ut med en klar seier, for spesielt én aksje ødela for Alexander Stensrud. Her er deres aksjetips for 2021.
06.januar 2021 Av Lars Idar Waage

For første gang ble Aksjeåret arrangert digitalt, grunnet smittevernhensyn, og covid-19 ble viet stor plass i foredragene til både Hermanrud og Stensrud. Pandemien har hatt stor påvirkning på aksjemarkedet og vil trolig også sette sine sport i første halvdel av 2021.
– Utgangen av 2020 var fantastisk, spesielt fra november da det begynte å komme oppløftende nyheter rundt vaksinen, sier Alexander Stensrud.
Men selv om vaksinen er på vei, er Hermanrud langt mer bekymret for at det kan komme nye, langvarige nedstenginger både i Europa og i Norge, som kan bli svært kostbare.
– Mutasjonene som nå er mer smittsomme kan få alvorlige følger med full lockdown til langt inn i andre kvartal dersom man ikke kan håndtere smitten, mener han.

 

Vant duellen

Vekst og grønne aksjer har hatt en god vekst de siste årene. Begge er enige om at tendensene ligner veldig mye på det som skjedde med dot.com-aksjene mellom 1999 og 2000, derfor satser de på mer verdiaksjer det kommende året.
– En gjennomsnittlig grønn aksje er nidoblet de siste fire årene. Dette nyttårsrallyet lignet mye på nyttårsrallyet mellom 99 og 2000 og at fokuset på disse aksjene kulminerer i 2021 før verdiaksjre over. Disse er fortatt lavt priset til toss for de lave rentene, sier Hermanrud.
Fasiten for 2020 var at Stensrud hadde fire akskjer som steg i verdi, og to som sank i verdi. Hermanrud hadde også fire akskjer som steg, men kun én aksje som sank. Dermed kunne han utropes som vinner av den uhøytidelige aksjeduellen med 14,2 prosents avkastning mot Stensruds 2,6 prosent. For Stensruds del var det Northern Drilling som dro ned avkastningen.
– Til sammenligning gikk hovedindeksen på Oslo Børs opp med 3,6 prosent i samme periode, og 4,6 prosent for 2020 samlet, forteller Ole Henry Slette, som var møteleder for Aksjeåret.

 

Gode tips

Siden 2005 har Hermanrud levert best tips ni ganger og Skagen Fondene syv ganger. Totalt sett har begge to slått hovedindeksen åtte år. Kun to av årene har ingen av dem vært bedre enn hovedindeksen. Rent teoretisk, hadde du kjøpt aksjer for 100.000 kroner i 2005 basert på deres tips, og kjøpt og solgt etter deres tips frem til nå, ville du i dag hatt én million kroner, sett bort fra tranaksjonsomkostninger.
– Med andre ord er det gode anbefalinger de kommer med sett i et historisk perspektiv, sier Slette.

Her er aksjetipsene for 2021

Alexander Stensrud:

 • Yara
 • Norsk Hydro
 • Wilh. Wilhelmsen Holding ASA
 • Aker BP
 • OHT

Peter Hermanrud:

 • Yara
 • Kid Interiør
 • Norwegian Finans Holding
 • Sparebank 1 MidtNorge
 • Cadeler
 • Lerøy Seafood Group

 

Andre liknende nyheter

Smir så lenge stålet varmer

Han trives minst like godt i produksjonshallen som bak tegnebrettet på kontoret, og karakteriserer sine ansatte som venner. Svein Westlund Kristiansen…

Dårlig ledelse?

En tredjedel av norske medarbeidere sier at de har ledere som er så dårlige, at disse står i veien for at medarbeiderne kan gjøre en god jobb. Men, er…

Fortsatt høy arbeidsledighet

Ett år etter den første nedsteningen og lav oljepris er arbeidsledigheten fortsatt høy i regionen og det vil den trolig være en stund fremover.

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner