Bli med på den viktigste energimøteplassen i Europa!
ONS-general Leif Johan Sevland gleder seg til igjen å kunne samle energibransjen fysisk. Foto: Marius Johnsen

Bli med på den viktigste energimøteplassen i Europa!

Om få dager smeller det på Tjensvoll. Da møtes det som kan krype og gå av personer og bedrifter med interesser for, og i, energibransjen. Velkommen til ONS 2022!
30.august 2022 Frode Berge

Etter over to krevende pandemiår, er normaliteten i ferd med å senke seg over dagliglivene våre. Et av de mest åpenbare tegnene på den nyvunne normaliteten går av stabelen på Tjensvoll og i Stavanger sentrum i dagene fra 29. august til 1. september. Etter den digitale utgaven i 2020, er ONS endelig tilbake i den formen vi aller helst vil ha den. Som en fysisk konferanse, utstilling, festival og folkefest.

Det globale energibehovet er stort og økende. Behovet for grønn omstilling er massivt, og kombinasjonen av global pandemi, krig midt i Europa, utfasing av kull- og kjernekraft, lite vind og tørre magasiner, har skapt en perfekt storm i energimarkedene.

Alt dette er utfordringer som vil bli adressert under årets ONS, som denne gang har definert TRUST som hovedtema. Sjelden har tillit vært viktigere i energipolitikken, og sjelden har timingen for et ONS vært bedre.

Forventningsfull
ONS-sjef Leif Johan Sevland har store forventninger til årets arrangement.

– ONS 2022 er noe mye mer enn ONS har vært før. Vi har en helt egen arena med fullt ukesprogram for lavkarbon og fornybarindustrien som heter ONS Net Zero Markets. Jeg vil våge meg å si at vi kommer til å være en av verdens største og mest omfattende konferanser på dette området, ikke minst når vi tar inn helheten og møteplassene som tilbys på områder som batterier og energilagring, havvind, solkraft, hydrogen og karbonfangst- bruk og -lagring (CCUS), sier Sevland.

Han trekker også fram nyvinningen Scale-Ups.

– Vi veldig stolte av Scale-Ups, en arena hvor vi samler vekstselskaper, investorer, corporate ventures og andre i oppstartsverdenen. Her har vi hatt veldig god pågang, og av 16 selskaper som er valgt ut for å vise seg frem så er sju av disse fra Rogaland.

ONS i sentrum
Det er mange år siden at ONS som arrangement vokste ut av Tjensvoll, og inntok Stavanger sentrum. Dette skjedde gjennom etableringen av ONS Festivalen, som har avviklet en rekke ulike konserter, kulturarrangementer og sosiale møteplasser i sentrum. Også denne delen av ONS er i utvikling.

– Vi ser også fram til ONS+. Hver kveld under ONS åpner vi opp telter og utesteder i Vågen i Stavanger for debatter, live podkaster og til og med en førpremiere! Og ikke minst gratiskonsert med Highasakite på onsdagskvelden, forteller Sevland.

Stor interesse
Interessen fra inn- og utland, og fra alle deler av bransjen, for årets ONS er stor.

– Vi gleder oss stort til å samles på ONS, og vi opplever god og stor pågang fra en ivrig og engasjert energibransje. Vi er veldig godt fornøyde med å ligge tilnærmet på samme nivå som før pandemien, og da har vi regnet inn fraværet av aktører fra Russland og Kina. Det er blant annet mange nye selskaper fra fornybar- og lavkarbonsegmentet som vi er veldig glade for å ha med oss. Noen selskaper er helt nye, og noen er nye for ONS, men bredden blir stor. Det er stor interesse for Nordsjøen og antall utstillere fra Norge og våre naboland øker.

Viktigere enn noen gang
For Leif Johan Sevland og resten av ONS-teamet er den gode responsen på årets arrangement inspirerende.

– Det er ingenting som kan måle seg med å samles fysisk, og derfor er ONS viktigere enn noen gang. Årets ONS er ikke bare en møteplass for den tradisjonelle industrien, det er og i ferd med å bli en av verdens største møteplasser for både batterier og havvind for eksempel. Og det unike er at vi gir disse en felles møteplass, fordi vi tror på at de beste løsningene kommer i møte mellom folk fra ulike bransjer og industrier. Det er det som er endring og omstilling i praksis. Vi er selvfølgelig spente på mobiliteten til bransjen etter to år med pandemi, og ser at mange kjøper billett tett opp til. Men foreløpige tall er svært lovende, og hotellene fylles og opp. Det viktigste for oss er å understreke at dette er en plass for alle i energibransjen, og man får tilgang til helt utrolig mye innhold ved å kjøpe utstillingsbillett, avslutter ONS-sjefen Leif Johan Sevland.

Utvalgte høydepunkter
Det blir altså tett mellom de faglige, sosiale og kulturelle høydepunktene under ONS 2022. Her er noen utvalgte godbiter:

Du kan møte:

  • Tesla-gründer, Elon Musk.
  • Kronprins Haakon.
  • Statsminister Jonas Gahr Støre.
  • Olje- og energiminister Terje Aasland.
  • Statoil-direktør Anders Opedahl.
  • Hydro-direktør Hilde Merete Aasheim.
  • Sjef for SPU (Oljefondet), Nicolai Tangen.
  • Minister for energiomstilling i Marokko, Leila Benali.
  • Shell-direktør Ben van Beurden.
  • IEA-direktør Fatih Birol.

I tillegg kan du oppsøke spennende debattarenaer som Centre Court, og ulike møtesteder i sentrum (ONS+).
Så må du ikke glemme gratiskonserten med Highasakite i sentrum onsdag 31. august.

God fornøyelse!
For detaljert og oppdatert informasjon, se www.ons.no

Navn: Offshore Northern Seas (ONS).
Rolle: En av verdens ledende konferanse, utstilling og møteplass for energibransjen.
Etablert: 1974.
Antall deltakere: Over 60.000 fra 98 nasjoner (2018), sikter mot tilsvarende besøk i 2022.
Antall utstillere: 1.250 (2018), sikter mot et tilsvarende antall i 2022.

Andre liknende nyheter

Nordic Steel vant Jærprisen 2023

Nordic Steel stakk av med seieren når Jærprisen ble delt ut for første gang. Vinneren ble kåret på Jærmøtet torsdag 23. mars, hvor 300 deltakere samle…

Energisk AM-konferanse i Trondheim

Additiv Manufacturing, på folkemunne ofte omtalt som 3D-printing, er et teknologiområde i kraftig vekst. Nå har det blitt en etablert en nasjonal AM-k…

Sol, energi og batteri på Kverneland

Med utgangspunkt i et stadig sterkere og bredere industrimiljø på Jæren, fortsetter Kverneland Energi veksten. En vekst der hovedingrediensene er sol,…

© Næringsforeningen 2019-2023 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner