
Endelig samlet til Folk 2021!
Samme dag som den nye regjeringen måtte ha en stor koronapressekonferanse sto Bent Høie på scenen i Sandnes og snakket om ledelse under pandemien. Under foredraget fortalte den nye statsforvalteren om hvordan kriseplaner ble iverksatt og om noen av vurderingene bak de ulike vedtakene.
– I media kunne vi lese at vi ikke hadde planer for en pandemi, men det er ikke riktig. De planene hadde vi, men vi hadde ikke planer for å stenge ned Norge for å slå ned etter boken.
Bjerga-parodi
Dermed måtte regjeringen og helsemyndighetene med relativt tynt erfaringsgrunnlag gjøre vurderinger knyttet til håndteringen av viruset.
– I Sverige brukte de planene slik de forelå, mens vi så at det ikke var mulig med dette viruset, sa Høie.
Etter foredraget fikk Høie besøk på scenen av komiker Rune Bjerga som har levert flere treffende parodier av Høie det siste halvannet året før Bjerga selv tok over scenen og snakket om kritikk, både å motta og gi kritikk. Et personlig foredrag krydret med anektdoter fra hans karriere.
– Kritikk er viktig, men det handler mest om hvordan du fremfører kritikken. Selv har jeg blitt mye bedre på å tolke kritikk riktig med årene, sa Bjerga.
Personlig fra Stangeland
Etter lunsj fikk tilhørerne et dypere innblikk i hvem Trine Stangeland egentlig er. Til vanlig er hun administrerende direktør i Sandnes Sparebank, eller Den Gule Banken som de nå markedsfører seg som.
– Noen burde fortalt meg for ti år siden at de glansbildene som tegnes av ledere ikke alltid stemmer. Ledere er vanlige mennesker med feil, mangler og mørke historier de også, og det er helt greit, mente Stangeland.
Hun trakk frem flere personlige historier fra sitt eget liv som ensom ungdom i en nynorskklasse på Hommersåk, om å bli gift og så skilt før hun var 25 år og om å bli motarbeidet av autoriteter i en tidligere jobb. Alt dette mener hun vil gi et annet og mer troverdig bilde av henne som både person og leder,
– Vi snakker altfor lite om de mørke historiene og skal fremstå som supermenn og superkvinner. Skal vi skape sammen med andre mennesker så må vi vise mer av oss selv, sa hun og fortsatte:
– Desto mer jeg deler av meg selv, jo mer givende finner jeg det. Jeg føler at det blir mer troverdig og folk stoler på meg. Og en av de viktigste oppgavene som leder er å skape tro og tillit.
Endringsledelse siden 1200-tallet
Folk 2021 ble avsluttet med et kombinert ledelsesforedrag og historieforelesning fra Trond Kjærstad, høyskolelektor Handelshøyskolen BI. Han dro historiske paralleller til 1200-tallet og historien om Håkon Håkonsson og Skule Bårdsson og hvordan denne delen av historien egentlig handler om endringsledelse.
– Mens Håkonssons kongstanke var tillitsbasert ledelse, var Bårdssons fryktbasert, sa Kjærstad.
Over 300 publikummere var samlet i Sandnes i anledning Folk som ble avsluttet med et afterparty etterpå, der blant annet June Kommune underholdt.
Andre liknende nyheter
Ledige plasser i ledernettverk for unge ledere
Ressursgruppen U37 hos Næringsforeningen åpner dørene for morgendagens ledere, og inviterer unge ledere til et dynamisk forum for erfaringsdeling og k…
Havbruk til havs mellom grunnrenteskatt og politisk risiko
Regjeringen la fram nytt forslag til grunnrente skatt i slutten av mars. Dette forslaget har store konsekvenser for havbruksverdikjeden i Rogaland. Ha…
Feirer 17. mai for første gang
Inger Tone Ødegård, strategidirektør i Næringsforeningen, inviterte regionens expats i Stavanger Chamber International (SCI) til en tradisjonsrik 17.…