EU ber Norge utvinne mer  olje- og gass
Kadri Simson

EU ber Norge utvinne mer  olje- og gass

EU oppfordrer Norge til fortsatt leting og investeringer for å bringe olje og gass til det europeiske markedet. – Det kan bety mye for Stavanger-regionen framover, sier Ulf Rosenberg, prosjektleder for Energihovedstaden.
24.juni 2022 Egil Hollund

Olje- og energiminister Terje Aasland møtte torsdag de to EU-kommissærene, visepresident Frans Timmermans, som er ansvarlig for det grønne skiftet, og energikommissær Kadri Simson, skriver energiogklima.no. I en felles erklæring støtter de nå Norges fortsatte leting og investeringer i olje- og gassnæringen. EU ser for seg at Norge leverer gass til EU også lenge etter 2030, da EU skal ha kuttet utslippene med 55 prosent.

– Alt er innenfor en bredere ramme for å nå klimanøytralitet, sa Kommisjonens visepresident Frans Timmermans etter møtet, ifølge energiogklima.no.

Rosenberg mener dette er et tydelig signal på at energisikkerheten i Europa nå tas på alvor, og at gass vil være en sentral energikilde også gjennom det grønne skiftet – for å sikre stabile forsyninger når det er vindstille og lite sol. Det er heller ikke uten betydning at gassen vi er avhengig av, kommer fra et stabilt demokrati.

– Erkjennelsen av at man ikke kan hoppe over omstillingen er godt nytt for alle som håper at Green Deal blir en suksess, sier Rosenberg.

Han fortsetter;

– Dette viser også at skattepakken, og det faktum at det de kommende årene skal investeres over 300 milliarder på norsk sokkel, har vært en riktig beslutning. Dette vil bety arbeid til titusenvis av ansatte i Stavanger-regionen i årene som kommer, fastslår Rosenberg.

Andre liknende nyheter

PROFILEN: Målet er en besettelse

Det strider kanskje mot en uskreven naturlov at en ung gutt fra det milde Sør-Vestlandet er det som skal til for å gjenvinne begeistringen og troen på…

LEDER: Det nye Vestlandet

Påsken ble ikke så stille som planlagt! I palmehelgen sendte nemlig Næringsforeningen denne tegningen til Bergens Tidende. Da smalt det skikkelig i ko…

Aksjeåret: Hvem leder etter 1. kvartal?

Slik ligger det an med 2024-aksjene ekspertene plukket ut på Aksjeåret i januar.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner