EU ber Norge utvinne mer  olje- og gass
Kadri Simson

EU ber Norge utvinne mer  olje- og gass

EU oppfordrer Norge til fortsatt leting og investeringer for å bringe olje og gass til det europeiske markedet. – Det kan bety mye for Stavanger-regionen framover, sier Ulf Rosenberg, prosjektleder for Energihovedstaden.
24.juni 2022 Egil Hollund

Olje- og energiminister Terje Aasland møtte torsdag de to EU-kommissærene, visepresident Frans Timmermans, som er ansvarlig for det grønne skiftet, og energikommissær Kadri Simson, skriver energiogklima.no. I en felles erklæring støtter de nå Norges fortsatte leting og investeringer i olje- og gassnæringen. EU ser for seg at Norge leverer gass til EU også lenge etter 2030, da EU skal ha kuttet utslippene med 55 prosent.

– Alt er innenfor en bredere ramme for å nå klimanøytralitet, sa Kommisjonens visepresident Frans Timmermans etter møtet, ifølge energiogklima.no.

Rosenberg mener dette er et tydelig signal på at energisikkerheten i Europa nå tas på alvor, og at gass vil være en sentral energikilde også gjennom det grønne skiftet – for å sikre stabile forsyninger når det er vindstille og lite sol. Det er heller ikke uten betydning at gassen vi er avhengig av, kommer fra et stabilt demokrati.

– Erkjennelsen av at man ikke kan hoppe over omstillingen er godt nytt for alle som håper at Green Deal blir en suksess, sier Rosenberg.

Han fortsetter;

– Dette viser også at skattepakken, og det faktum at det de kommende årene skal investeres over 300 milliarder på norsk sokkel, har vært en riktig beslutning. Dette vil bety arbeid til titusenvis av ansatte i Stavanger-regionen i årene som kommer, fastslår Rosenberg.

Andre liknende nyheter

Widerøe trenger to ting for å lykkes med elfly-satsingen

Norge har en unik mulighet til å være en testbenk og bør ta en aktiv rolle i forhold til å videreutvikle elflyteknologien. Temaet ble debattert på Ryg…

Nye traineekandidater på plass

Her er de 23 nye traineekandidatene. I dag var de samlet til kickoff på Rosenkildehuset, og i løpet av de nærmeste dagene er de på plass i sine respek…

I ARENDAL: – Gigantiske muligheter framover

Norsk olje og gass er viktigere for Europa enn noen gang og det grønne skiftet gir norsk havvind- og energibransje store muligheter i årene som kommer…

© Næringsforeningen 2019-2022 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner