Fikk styreverv gjennom 100-lista
Tone Bakken har nå vært styreleder i Renseriet AS i ett år. Foto: Privat

Fikk styreverv gjennom 100-lista

Tone Bakken ble styreleder gjennom en styredatabase for Stavanger-regionen som til enhver tid profilerer minst 100 potensielle styrekandidater.
04.desember 2023 Julia Sandstø

100-listen er en styredatabase utarbeidet av Næringsforeningen i Stavanger-regionen i samarbeid med Formue. Målet med databasen er å kunne bidra til flere eksterne styremedlemmer, flere kvinner i styrene, flere yngre kandidater og flere med internasjonal erfaring.

– Vi har brukt styrebasen tidligere, men denne gangen var vi på utkikk etter en som kan jobbe tettere oppimot daglig leder. Tone Bakken er typen som motiverer, sier Eirik Østbø i Renseriet.

Tone Bakken ble rekruttert som styreleder i Sandnes-baserte Renseriet AS for ett år siden. Selskapet er i stor grad familiedrevet, men har en tradisjon for å hente inn eksterne kandidater til styreverv.

– Normalt sett rekrutterer vi advokater eller siviløkonomer, men nå trengte vi noen som kan drive praktisk veiledning og lederskap, sier Østbø.

Nytt lovverk om kjønnsbalanse i styrer
Regjeringen har vedtatt at mellomstore og store selskaper skal ha minst 40 prosent kjønnsbalanse i styret. Reglene blir gradvis innført allerede fra neste år og vil etter hvert omfatte om lag 20.000 selskaper. Norge er det første landet i verden som tar dette skrittet. Forslaget er utarbeidet i nært samarbeid med NHO og LO.

– Vi tenkte ikke på kjønnsfordeling da vi valgte Tone Bakken. Vi valgte rett og slett den beste kandidaten. Det er viktig å ha de rette folkene til de rette oppgavene, sier Eirik Østbø i Renseriet AS.

Tone Bakken er motivert til jobben som styreleder i Renseriet AS. Hun har en 35 år lang yrkeskarriere og har jobbet med salg og ledelse i både nasjonale og internasjonale selskaper. Bakken har også hatt en rekke tidligere styreverv i både Norge og Storbritannia.

– Jeg finner det svært motiverende å ha vervet i Renseriet Sandnes. Et selskap som er i et generasjonsskifte, med klar vekststrategi og med bærekraft som en grunnpilar opplever jeg utrolig givende. Jeg får brukt mye av min erfaring og jeg får ny læring i denne rollen, sier Bakken.

Bakken trekker frem at to av tre menn får styreverv gjennom bekjentskap. Hun mener at kvinner ikke har bygd opp nettverk på lik linje med menn.

– Kvinner har kompetanse, men mangler nettverk. Det er skikkelig kult at næringslivet setter dette på agendaen. Jeg treffer så utrolig mange flinke damer, både unge og eldre, sier Bakken.

Les mer om 100-lista her.

Andre liknende nyheter

Den stavangerske kjipheten

Kunne Kunstsilo i Kristiansand blitt realisert i Stavanger? Hva skjedde egentlig da Stavanger Aftenblad hyret inn en arkitekt fra Bergen til å anmelde…

Drone-konkurranse på Tau tar av

TAC Challenge, hvor 13 lag fra fem land konkurrerer med undervannsdroner, har nesten tredoblet deltakelsen fra i fjor.

AquaNext: – Skal bli havbrukets ONS

Tre dager med konferanser, fagseminarer, debatter, 100 utstillere og flere tusen besøkende. AquaNext er den nye møteplassen for havbruksnæringen.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner