Fullt hus for mangfold
Isabelle Ringnes og Marie Louise Sunde ga et tankevekkende foredrag om mangfold, eller mangel på mangfold i arbeidslivet.

Fullt hus for mangfold

350 kvinner og menn var torsdag kveld samlet under "Mangfold = Verdiskapning" i Atlantic Hall der flere av de viktige spørsmålene rundt hvor likestilte vi egentlig er, ble stilt.
05.september 2019 Av Lars Idar Waage

Arrangementet var i regi av Petro Ladies Club (PLC), Tekna og Næringsforeningen der hovedinnlederne var Marie Louise Sunde og Isabelle Ringnes fra "Hun Spanderer" og Equality Check.  #HunSpanderer ble grunnlagt i 2015, og har hatt som mål å fokusere på  kjønnsstereotyper og ubevisst diskriminering i samfunnet. Gjerne diskriminering der de enkelte episodene ses på som ufarlige, men som akkumulert over tid påvirker både de involverte og samfunnet.

– Jeg har hatt flere episoder der pasienter kun har henvendt seg til den mannlige turnuslegen fremfor meg som er kirurgen, fortalte Marie Louise Sunde fra scenen. Hun jobbet som kirurg på Ahus inntil hun sa opp i 2018 som en protest mot en ukultur også internt blant leger og kirurger.

Nå jobber hun sammen med tech-gründeren Isabelle Ringnes, som også har fått bemerkninger på grunn av at hun er kvinne, både i Norge og utlandet.

– Flere ganger på konferanser i utlandet har jeg blitt spurt om jeg har gått meg vill, og her i Norge ble jeg introdusert fra scenen som "tech babe", sa hun under foredraget.


Paneldebatt

Foredraget inneholdt både myteknusing om kvinner i arbeidslivet, råd til topplederne om likestilling og mangfold i bedriftene, og en tydelig beskjed om at mangfold gir bedre bunnlinje. Mange av Ringnes´og Sundes egne opplevelser ble møtt med gjenkjennende nikk fra de rundt 350 i salen fordelt mellom 85 prosent kvinner og 15 prosent menn.

– Dere menn må være de smarteste i byen som kommer hit i kveld, innledet kveldens moderator, Ingveig Tveranger.

I etterkant av foredraget var det en paneldebatt rundt samme tematikk. Her deltok også John Markus Lervik (Cognite), Vidar Nedrebø (Repsol), Kristin Færøvik (Lundin) og Trine Stangeland (Sandnes Sparebank) med sine perspektiver på mangfold og likestilling. Færøvik poengterte at mange fagdisipliner har for dårlig rekruttering av kvinner, og at det derfor kan bli en skjev fordeling.

– Spesielt noen av fagområdene offshore er utfordrende. Det er for eksempel veldig få kvinner som borer, forklarte hun.

Repsol er et globalt energiselskap med hovedsete i Spania og dermed med en litt annen bedriftskultur enn det vi er vant med i både Norge og Skandinavia. Likevel har de klare mål for å øke kvinneandelen på alle nivåer.

– I konsernet har vi mål om 31 prosent kvinner i ledende stillinger, mens vi i Norge ligger litt lenger fremme så vi skal iallefall ha 40 prosent. Det har vi faktisk oppnådd på tre av de fire ledelsesnivåene vi har. De to øverste har vi nådd målet, forklarte Vidar Nedrebø fra Repsol.


Styret i PLC.

 


Andre liknende nyheter

Kan Norge tette eksportgapet?

En ny rapport fra Menon Economics er for AS Norge mindre kjekk lesning. Uten eksport av olje og gass har vi en betydelig negativ handelsbalanse. I til…

Uttalelser skaper lokale reaksjoner 

Flere år etter at Stortinget vedtok firefelts vei på Nye E39 Ålgård-Lyngdal, anbefalte Fylkesmannen i Rogaland at det burde bygges to-tre felt for hel…

Regjeringen:  Vil gi folkevalgte mer makt 

Regjeringen ønsker å redusere fylkesmennenes adgang til å overprøve kommunens skjønn, og overlate mer makt til lokale politikere.

© Næringsforeningen 2019-2020 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner