– Hordfast må bygges nå!
Næringsforeningene på Vestlandet møtte Stortinget tirsdag ettermiddag.

– Hordfast må bygges nå!

Næringsforeningene i Rogaland, Vestland og Møre og Romsdal møtte Storinget tirsdag ettermiddag. – Hordfast må bygges nå, var den soleklare oppfordringen.
30.mai 2023 Egil Hollund

– Ferjefri E39 mellom Kristiansand og Trondheim er avgjørende for konkurransekraften langs kysten. Kun ti prosent er bygget så langt, påpekte Bernt Jæger, administrerende direktør i Næringsforeningen Haugalandet.

Torbjørn Brosvik, daglig leder i Stord Næringsråd, fulgte opp:

– Vi må ha Hordfast prioritert i Nasjonal Transportplan (NTP). Det vil kutte reisetiden mellom Stavanger og Bergen med 45 minutter, det knytter sammen én million innbyggere på Vestlandet i en region som står for 33 prosent av fastlandseksporten, sa Brosvik.

Det har skapt skarpe reaksjoner at byrådet i Bergen har foreslått å utsette Hordfast, i kommunens innspill til NTP. Næringsforeningene på Vestlandet er i alle fall unisone i sin støtte til prosjektet – noe det ble gitt tydelig beskjed om i møtet med stortingspolitikerne på Vestlandet.

– Det er et svik mot Vestlandet dersom Bergen snur ryggen til Hordfast, sier Harald Minge, administrerende direktør i Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

I tillegg til samferdsel og E39, var også formueskatten, lakseskatten, utflytting av statelige arbeidsplasser og innleiereglene noe av det som var på agendaen – på det som var det første felles benkemøtet med næringslivet på Vestlandet etter pandemien.

 

Andre liknende nyheter

Lederskolen: Tips til bedre samarbeid

Visste du at det bare er 25 prosent av alle team er effektive? – Nesten alle jobber krever at vi jobber i team, men ingen har opplæring på det.

Kronikk: Hva betyr geopolitikken for næringslivet?

Når vi går inn i mer usikre tider, blir det viktigere også for næringslivet å engasjere seg i utenrikspolitiske spørsmål.

To nye i styret til Næringsforeningen

Dette er det nye styret i Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner