– Hordfast må bygges nå!
Næringsforeningene på Vestlandet møtte Stortinget tirsdag ettermiddag.

– Hordfast må bygges nå!

Næringsforeningene i Rogaland, Vestland og Møre og Romsdal møtte Storinget tirsdag ettermiddag. – Hordfast må bygges nå, var den soleklare oppfordringen.
30.mai 2023 Egil Hollund

– Ferjefri E39 mellom Kristiansand og Trondheim er avgjørende for konkurransekraften langs kysten. Kun ti prosent er bygget så langt, påpekte Bernt Jæger, administrerende direktør i Næringsforeningen Haugalandet.

Torbjørn Brosvik, daglig leder i Stord Næringsråd, fulgte opp:

– Vi må ha Hordfast prioritert i Nasjonal Transportplan (NTP). Det vil kutte reisetiden mellom Stavanger og Bergen med 45 minutter, det knytter sammen én million innbyggere på Vestlandet i en region som står for 33 prosent av fastlandseksporten, sa Brosvik.

Det har skapt skarpe reaksjoner at byrådet i Bergen har foreslått å utsette Hordfast, i kommunens innspill til NTP. Næringsforeningene på Vestlandet er i alle fall unisone i sin støtte til prosjektet – noe det ble gitt tydelig beskjed om i møtet med stortingspolitikerne på Vestlandet.

– Det er et svik mot Vestlandet dersom Bergen snur ryggen til Hordfast, sier Harald Minge, administrerende direktør i Næringsforeningen i Stavanger-regionen.

I tillegg til samferdsel og E39, var også formueskatten, lakseskatten, utflytting av statelige arbeidsplasser og innleiereglene noe av det som var på agendaen – på det som var det første felles benkemøtet med næringslivet på Vestlandet etter pandemien.

 

Andre liknende nyheter

Karrieredagen og Job Fair: Årlige møteplasser for fremtidens arbeidskraft

Stavanger-regionen tar grep om fremtiden med Karrieredagen og Job Fair, som nå blir årlige arrangementer. Målet er å bygge broer mellom studenter, arb…

Tabbekonferansen: – Riktig «mindset» er verdifullt

Psykolog Egon Hagen sier hele skolesystemet er bygget opp for å redusere risiko. Men de som lykkes i business, har ofte ingen spesiell utdannelse.

Tabbekonferansen: – Enormt med tabber i norske rettssaler

Kjendisadvokat Arvid Sjødin mener det norske rettssystemet er fullt av tabber. 6. mars kommer forsvarsadvokaten tl Tabbekonferansen.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner