Kjemper om årets matpriser
Det Norske Måltid er en svært viktig begivenhet for alle som er opptatt av gode norske matprodukter og råvarer. I år arrangeres finalen på Clarion Hotel Energy i Stavanger fredag 10. januar, og nærmere 300 produkter fra Nordkapp til Kristiansand er vurdert av totalt seks uavhengige dommerpanel.
– Å komme til finalen er en seier i seg selv. En slik annerkjennelse gir økt etterspørsel, og vi kan være stolt av de norske mattradisjonene våre. Finalen i Det Norske Måltid er en anledning til å feire de dyktige menneskene som produserer fantastiske mat og drikke rundt om i Norge. Felles for dem alle er innovasjon, pågangsmot og investeringslyst, i tillegg til mengder stolthet og entusiasme, sier leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard.
Rogalendingene som er nominert stiller i klassen for årets kjøtt, årets kjøtt foredlet, årets sjømat, årets sjømat foredlet, årets grønne og årets godbit.
Her er de nominerte fra Rogaland :
Årets kjøtt:
Svinenakke av mangalitsa
Strand Gård / Anne og Harald Strand
Årets kjøtt foredlet:
Jæren Smak Midsummer pølse
Slakter A. Idsøe / Albert Idsøe
Årets sjømat:
Fersk, kokt sjøkreps fra Høgsfjorden
Domstein Sjømat avd. Stavanger / Ketil Hatleskog og Kjell Ove Bang
Årets sjømat foredlet:
Absolut tradisjon – einerrøykt laks
Mikals Laks / Mikal O. Viga, Maren Fossaa Viga, Astrid Fossaa Viga
Årets grønne:
Crown Prince gresskar
Brimse Gard / Frode Ljosdal
Årets godbit:
Midsummer Hot Salt
Midsummer / North Sea Salt Works / Alex Bouché og Michal Christina Øverland
Rogaland / Møre og Romsdal
Andre liknende nyheter
LEDER: Det nye Vestlandet
Påsken ble ikke så stille som planlagt! I palmehelgen sendte nemlig Næringsforeningen denne tegningen til Bergens Tidende. Da smalt det skikkelig i ko…
Aksjeåret: Hvem leder etter 1. kvartal?
Slik ligger det an med 2024-aksjene ekspertene plukket ut på Aksjeåret i januar.
Ventyr på Stavanger-besøk: – Vil satse lokalt
88 vindmøller på et område like stort som Bjerkreim midt i sjøen. Med base i Stavanger-regionen tror Ventyr på lukrative ringvirkninger for det offsho…