KLM utvider på Sola
Fra slutten av mars blir det seks daglige avganger mellom Stavanger og Amsterdam. Foto: KLM

KLM utvider på Sola

– Stavanger-ruten er kanskje den viktigste for KLM ut fra Norge.
01.februar 2024 Arne Birkemo

Det sier Halvor Gløersen, salgsdirektør for AF KLM i Norge.

Til Næringsforeningen forteller Gløersen at KLM øker antall frekvensen til seks daglige avganger mellom Stavanger og Amsterdam.

Dette skjer fra 31. mars til 28. juni og 26.august til 26. oktober.

Den nye frekvensen har avgang fra Amsterdam til Stavanger klokken 14.25, og fra Stavanger til Amsterdam klokken 16.20.

– Stavanger-ruten til Amsterdam er en meget viktig rute for oss, og vi gir den spesiell oppmerksomhet. Etterspørselen har økt og vi kan derfor utvide med enda en frekvens mellom Stavanger og Amsterdam, sier Halvor Gløersen

 

Ett fly annenhver time

Fra 06.30 til 17.30 tilbyr KLM et fly annenhver time hver dag.

– Vi håper at Stavanger-regionen setter pris på vår utvidede tilstedeværelse og at både forretnings- og fritidsreisende benytter seg av dette tilbudet, sier Gløersen.

KLM flyr fra sju destinasjoner i Norge til Amsterdam. Direkteruten fra Stavanger startet i 1977, og ruten er kanskje den viktigste for KLM ut fra Norge, forteller salgsdirektøren.

Ifølge KLM gir ruteøkningen enda bedre overganger til følgende destinasjoner: Buenos Aires, Santiago de Chile, Taipei, Singapore og Kuala Lumpur.

– 25 destinasjoner i Europa får ekstra gode forbindelser fra Stavanger i tillegg til de som allerede tilbys, og den skal gi en bedre overgang for å reise til Stavanger fra Quito, Guayaquil, Bonaire, Lima, Panama City og Vancouver, opplyser salgsdirektør Gløersen.

 

Minge: – Robust tilknytning

Administrerende direktør i Næringsforeningen, Harald Minge, sier frekvensøkningen fra KLM er gode nyheter for regionen og næringslivet.

– KLM-ruten til Amsterdam er en viktig rute for næringslivet. Amsterdam-ruten kobler oss på KLMs store rutenettverk. Når vi måler hvilke ruter som er viktige for næringslivet så er alltid KLMs rute til Amsterdam blant de 2-3 ruter på topp. At KLM nå styrker dette rutetilbudet styrker rutetilbudet for regionen er en gladnyhet, sier Minge

– Dette gir en mer robust tilknytning et ar verdens største flyrutenett. KLM holdt på ruten sin gjennom olje-nedturen og har stått last og brast ved ruten hit. Den langsiktige strategien høster de nå frukter av, legger Minge til.

 

Equinor er positive 

Leder for Benefits og Travel administration i Equinor, Joakim Grude, er positivt til økningen.

– KLM har vært en sterk og viktig partner for Equnior i mange år. For Equinor er forbindelsen til Rio de Janeiro i Brasil og Houston i USA viktige - i tillegg til en del i Asia, andre destinasjoner i Nord-Amerika, Sør-Amerika og Afrika.

Grude sier Equinor allerede har gode forbindelser til destinasjonene de reiser mest til.

– En økning i tilbudet er alltid positivt for hele Stavanger-regionen. Denne økningen er et godt signal fra KLM og det viser at de satser i Stavanger. KLM er viktig for regionen, sier Grude.

Andre liknende nyheter

Hjemmekontor og mobilitet før og etter Covid

Til tross for økt bruk av hjemmekontor og videomøter, øker opplevelsene av trafikkø. Vi kan ikke bare fortsette å bygge nye veier i det uendelige, ell…

Energirådet: Havvind og havområde-plan

Hvordan ser veien ut videre for havvindsatsingen? Det var ett av flere tema som ble diskutert i Energirådet.

Powerpoint-kongens tre beste tips

En Powerpoint-presentasjon skal vekke følelser hos mottakeren. Som en konsert eller en god historie, sier Are Sleveland.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner