Mottok Stavanger Børs-stipendet
Martin Mo mottar stipendet på 50.000 kroner fra styreleder Ole Henry Slette. Foto: Henrik Moksnes/Bitmap

Mottok Stavanger Børs-stipendet

Martin Mo er årets mottaker av stipendet. Mo studerer nå ved University of St. Gallen med utveksling til HEC Paris og vil nå fullføre en dobbel mastergrad ved disse to studiestedene.
08.august 2019 Av Lars Idar Waage

Stiftelsen Stavanger Børs har opprettet et stipend som skal gå til studenter som er fra Stavanger-regionen og som søker en master/MBA innen finans i utlandet. Stiftelsen kan dele ut inntil kroner 100.000 i stipend per år.
Det er Næringsforeningen i Stavanger-regionen, Verdipapirforetakenes Forbund og Stavanger Rederiforening som står bak Stiftelsen Stavanger Børs.

– Det er en stor glede å kunne bidra til at studenter med røtter i Stavanger-regionen kan videreutdanne seg i utlandet og øke sin kompetanse for bruk i lokalt næringsliv senere. Vi ønsker Martin lykke til med studiene og ser fram til å se ham tilbake her i regionen etter hvert!, sier styreleder Ole Henry Slette.

Stipendet er opprettet for å motivere til tettere samarbeid mellom studentene og næringslivet i Stavanger – samt å motivere gode hoder til å vende hjem etter endte studier.

Styret i stiftelsen besluttet i år å tildele kroner 50.000,- til Martin Mo.

– Stavanger Børs-stipendet er et viktig insentiv for at finanstalenter fra Stavanger-regionen skal velge å studere i utlandet. En fordel med å dra utenlands er at mange europeiske handelshøyskoler er betydelig høyere akademisk ranket enn tilsvarende institusjoner i Norge, sier Mo.

Martin Mo studerer nå ved University of St. Gallen med utveksling til HEC Paris og vil nå fullføre en dobbel mastergrad ved disse to studiestedene (MA Accounting and Finance og CEMS Master in Management).
Utdelingen fant sted i Rosenkildehuset mandag 22. juli.

– Personlig mener jeg at kulturutvekslingen, språkmestringen og ikke minst venner og nettverket man får av utenlandsstudier, kan være minst like viktig. Derfor har jeg valgt å studere regnskap og finans ved St. Gallen i Sveits og HEC Paris i Frankrike, sier stipendmottakeren.

 

Kontaktinfo:

Martin Mo, mobil +45 27 58 51 27

Ole Henry Slette, styreleder Stiftelsen Stavanger Børs, mobil 915 87 410

Tone Haddeland, styremedlem og forretningsfører, mobil 936 79 835

 

Andre liknende nyheter

Roboter på styremøtet: Fremtiden er nå!

I det pulserende forretningslandskapet for 2024 tar bedrifter steget inn i en ny æra, der roboter ikke bare er medhjelpere, men også støtter beslutnin…

NTP: En seier for Østlandet og Jernbaneprosjekter rundt Oslo

– Uten innsatsen til Rogalendinger i regjeringsapparatet hadde dette vært katastrofalt. Nå har vi fått noen plaster på såret, men såret er likefult åp…

Stavanger-selskapet Lingu vinner nasjonalt anbud med innovative løsninger

Stavanger-bedriften Lingu har nylig markert seg nasjonalt ved å vinne et omfattende anbud for digital språkopplæring, en milepæl som bekrefter selskap…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner