Nå etableres havbruksnæringens ONS i Stavanger
KLAR: Sigurd Vik (t.v.) og Erlend Sødal i AquaNext. Foto: AquaNext

Nå etableres havbruksnæringens ONS i Stavanger

AquaNext blir navnet på arrangementet som skal bli «havbruksnæringens ONS». En stor utstilling og konferanse skal arrangeres i Stavanger Forum 11. til 13. juni neste år. 10.000 sjømatentusiaster ventes å innta byen de tre dagene arrangementet varer. Bak det hele står sentrale aktører i Stavanger-regionens næringsliv. Arrangementet skal senere arrangeres annet hvert år.
18.april 2023 Sturla Johannessen

Tema for det internasjonale arrangementet er «Impact Tomorrow Today». Fokuset blir å vise hvordan ny teknologi kan bidra til et bærekraftig havbruk for økt matproduksjon globalt. Verdens voksende befolkning trenger mer sunn mat med mindre miljøavtrykk.

FN slår fast at sjømat er en avgjørende del av løsningen og AquaNext setter søkelys på sentrale områder med vidtrekkende betydning for globalt havbruk.

Erlend Sødal er nylig valgt til som styreleder i AquaNext. Han har 25 års erfaring fra havbruksbransjen, blant annet som administrerende direktør i Skretting Norge AS, som er en av verdens største fôrprodusenter.

– Stavanger-regionen har alle forutsetninger for å lage et unikt havbruks arrangement, sier Sødal.

­– Stavanger er blitt landets fjerde største havbrukskommune. Vi har et av landets flotteste arrangementssteder i Stavanger Forum, god hotellkapasitet og de fremste internasjonale næringsaktørene.

Sigurd Vik har tatt på seg ansvaret for å lede AquaNext. Han har bakgrunn fra Stavanger Forum, OL på Lillehammer, World Tour Sandvolleyball og andre internasjonale konferanser.

– Den viktigste årsaken til at jeg tok på meg oppgaven, er det solide knippe av initiativtakere til arrangementet. Næringsforeningen i Stavanger-regionen, ONS, Valide, Stavanger Forum, samt hele kompetansemiljøet i Blue Planet er avgjørende for at dette skal bli en suksess. I tillegg får vi solid oppbakking av Stavanger, Sandnes og Sola kommuner.

Harald Minge, administrerende direktør i Næringsforeningen, tror AquaNext vil kunne bety mye for bransjen i Norge og Stavanger-regionen.

–  ONS har bidratt til å utvikle energibransjen og stadfeste Norge sin posisjon internasjonalt. Det samme vil AquaNext kunne gjøre for havbruksnæringen. Ikke minst vil det kunne få mye å si for utviklingen av teknologi og leverandørindustri, som har et betydelig potensial i det grønne skiftet og i en verden der havbruk trolig vil stå for en større andel av matproduksjonen, sier Minge.

Andre liknende nyheter

Pizzabakeren kåret til Årets bedrift 2023!

Pizzabakeren Invest er kåret til Årets bedrift i Stavanger-regionen. Prisen ble utdelt på et fullsatt festarrangement i Atlantic Hall torsdag kveld. D…

Tror trenden vil fortsette

I løpet av de siste fem årene er det bygget totalt 2.527 nye boliger i Stavanger. I femårsperioden fra 2013-2017 ble det til sammenlikning bygget 4.27…

– Statnett må ta ansvaret

Statnett må ta ansvaret for de enorme prisforskjellene på strøm som rammer bedrifter og husholdninger i Rogaland og Agder. Det mener administrerende d…

© Næringsforeningen 2019-2023 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner