Ny koronastøtte til serveringsbransjen
Anne Woie

Ny koronastøtte til serveringsbransjen

Stavanger kommune lyser ut 16,9 millioner kroner i koronastøtte til serveringsbransjen i januar 2022. Søknadsfrist er 10. januar 2022.
04.januar 2022 Frode Berge
– Serveringsbransjen har betalt en høy pris for tiltakene som er satt inn for å begrense smitte. Midlene som nå lyses ut ønsker vi derfor skal bidra til å hjelpe dem gjennom nok en tøff periode, sier næringssjef Anne Woie.  
Disse aktørene kan søke støtte: 
Virksomheter som er direkte rammet av det nasjonale skjenkeforbudet som trådte i kraft onsdag 15.12 kan søke om støtte. Det er også et krav at virksomheten har hatt regulær drift i perioden september til desember 2021.
Hvor mye støtte kan du få? 
Den totale summen på 16,9 millioner kroner vil bli fordelt på søkere som har rett til støtte i henhold til kriteriene. Hvor mye kompensasjon hver aktør får, blir fordelt etter antall årsverk og samlet lønnskostnad. Tildelingen vedtas av Stavanger formannskap.  
– Vi har hatt tett dialog med bransjen for å utforme kriteriene på en best mulig måte. Jeg håper at tildelingen bidrar til å sikre verdifulle arbeidsplasser og beholde kompetanse i næringen, sier Woie.  
Slik søker du: 
Før du søker bør du ha klar denne dokumentasjonen: 
1. Terminregnskap for september/oktober 2021 (termin 5). Virksomheter etablert etter 1. november 2021, må legge ved annen dokumentasjon over salg og lønnskostnader. 
2. Dokumentasjon over ansatte og årsverk hentet fra Aa-registeret.  
For ytterligere informasjon, se Stavanger kommune.

 

Andre liknende nyheter

Giganten som gir tilbake

NorDan er en ledende produsent av dører og vinduer til det europeiske markedet. 12 fabrikker, 30 salgskontor, 2200 medarbeidere og en omsetning på ca.…

110 år med gjestfrihet

En av landets eldste utdanningsinstitusjoner, Norsk hotellhøgskole, fyller 110 år.

Her er aksjetipsene for 2022

Peter Hermanrud vant aksjeduellen mot Alexander Stensrud i 2021. Her er aksjene de to strategene anbefaler for 2022.

© Næringsforeningen 2019-2022 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner