Ny koronastøtte til serveringsbransjen
Anne Woie

Ny koronastøtte til serveringsbransjen

Stavanger kommune lyser ut 16,9 millioner kroner i koronastøtte til serveringsbransjen i januar 2022. Søknadsfrist er 10. januar 2022.
04.januar 2022 Frode Berge
– Serveringsbransjen har betalt en høy pris for tiltakene som er satt inn for å begrense smitte. Midlene som nå lyses ut ønsker vi derfor skal bidra til å hjelpe dem gjennom nok en tøff periode, sier næringssjef Anne Woie.  
Disse aktørene kan søke støtte: 
Virksomheter som er direkte rammet av det nasjonale skjenkeforbudet som trådte i kraft onsdag 15.12 kan søke om støtte. Det er også et krav at virksomheten har hatt regulær drift i perioden september til desember 2021.
Hvor mye støtte kan du få? 
Den totale summen på 16,9 millioner kroner vil bli fordelt på søkere som har rett til støtte i henhold til kriteriene. Hvor mye kompensasjon hver aktør får, blir fordelt etter antall årsverk og samlet lønnskostnad. Tildelingen vedtas av Stavanger formannskap.  
– Vi har hatt tett dialog med bransjen for å utforme kriteriene på en best mulig måte. Jeg håper at tildelingen bidrar til å sikre verdifulle arbeidsplasser og beholde kompetanse i næringen, sier Woie.  
Slik søker du: 
Før du søker bør du ha klar denne dokumentasjonen: 
1. Terminregnskap for september/oktober 2021 (termin 5). Virksomheter etablert etter 1. november 2021, må legge ved annen dokumentasjon over salg og lønnskostnader. 
2. Dokumentasjon over ansatte og årsverk hentet fra Aa-registeret.  
For ytterligere informasjon, se Stavanger kommune.

 

Andre liknende nyheter

PROFILEN: Målet er en besettelse

Det strider kanskje mot en uskreven naturlov at en ung gutt fra det milde Sør-Vestlandet er det som skal til for å gjenvinne begeistringen og troen på…

LEDER: Det nye Vestlandet

Påsken ble ikke så stille som planlagt! I palmehelgen sendte nemlig Næringsforeningen denne tegningen til Bergens Tidende. Da smalt det skikkelig i ko…

Aksjeåret: Hvem leder etter 1. kvartal?

Slik ligger det an med 2024-aksjene ekspertene plukket ut på Aksjeåret i januar.

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner