Nye krav til oss som ledere

Nye krav til oss som ledere

Generasjon Z forventer at vi bruker maktposisjonene våre som ledere til å gå sammen om å skape en bedre verden og et varmere samfunn der alle har en like viktig og god plass.
13.september 2023 Hanne N. Berntzen, styreleder i Næringsforeningen

Jeg håper flest mulig av regionens ledere og medarbeidere har fått mye god tid til avkobling og nedstressing sammen med sine nære og kjære i sommer. Jeg håper flest mulig av oss er på vei tilbake til hverdagen igjen med full-ladet batteri og litt sommerfugl-energi i magen – ifølge forskning er det nemlig den sommerfugl-killingen i magen som gjør at vi våger oss ut på noe ukjent og litt uforutsigbart.

Som tidligere nevnt og påpek fra min side så tro jeg de fleste av oss opplever tiden som er foran oss som ukjent og uforutsigbar. Derfor prøver jeg å holde meg oppdatert ved å lese meg opp på rapporter som kan gi meg ny innsikt i nye problemstillinger neste daglig.  

Vi trenger å bli utfordret
Her en dag kom jeg over en god oppsummering som ga meg en større forståelse for hvorfor den nye generasjonen som nå entrer arbeidslivet med full kraft skiller seg vesentlig fra tidligere generasjoner. Generasjon Z er født mellom 1996 og 2008 og bringer med seg helt nye krav til både ledere og merkevarer. De er fremtidsorienterte, klare til å bli aktivister for saker og merkevarer de ønsker å assosiere seg med. De er opptatt av FNs bærekraftsmål og av sine venners og egen mentale helse. De synes verden som den framstår i dag ikke er god nok og de er engasjert i å redde den. De opplever ikke at vår generasjon har forstått hvor alvorlig tingenes tilstand er og det gjør mange av dem oppgitte og fortvilet, noe som igjen gjør at mentale helse blir viktigste for dem.

De har etterlyst konsekvenser for de som utløste krisene, og mener folk flest har måttet betale prisen. Derfor utfordrer de nærmest alt min egen generasjon har vært med på å etablere – hierarkiske strukturer, tradisjonelle myndigheter, sløsing og fråtsing, ulikhet og urettferdighet. Heldigvis sier jeg. Vi trenger å bli utfordret på det.

Vanskelig
Så de unge setter nye krav til oss som ledere. De forventer nemlig at vi går i gang og gjør noe, det holder absolutt ikke bare med fine ord. De forventer altså at vi bruker maktposisjonene våre til å gå sammen om å skape en bedre verden og et varmere samfunn. De er ikke så opptatt av kjønn, predefinerte merkelapper og etablerte definisjoner. De vil ha stort sett alt vi kjenner i dag opp til ny diskusjon. Jeg ønsker alle disse diskusjonene velkommen, men det frir meg ikke fra at jeg kan oppleve diskusjonene som både ukjente og uforutsigbare og vanskelige å gå inn i med et åpent sinn.

For å stå i alt dette er jeg er helt avhengig av å rydde tid til refleksjon. Egen refleksjon, og den jeg gjør sammen med andre. Selv har jeg en god rigg rundt meg av ulike mennesker som representerer stor bredde i perspektiv. Jeg har flere coacher jeg benytter meg av. Noen bidrar til utvikling på det personlige planet, andre er uvurderlige når det kommer til utvikling av egen organisasjon og merkevare. Disse er profesjonelle og gjør at jeg kan stille forventninger til konkret verdi i tiden vi tilbringer sammen. I tillegg er det venner, familie og mine aller nærmeste. Når jeg står i en usikker tid, og når grunnen jeg står på kan kjennes ukjent og uforutsigbar, er menneskene rundt meg de aller viktigste. Alle de jeg kan reflektere sammen med, ha gode, krevende og lange diskusjoner med – og med stor takhøyde. Dette er helt avgjørende for meg.

Skaper utvikling
Og aller viktigst er tiden og rommet jeg gir meg selv til egen refleksjon. Hver eneste kveld og hver eneste morgen sørger jeg for at jeg får den avslutningen og den starten på dagen som skaper utvikling og bidrar til bredere perspektiv. Jeg har en bok der jeg noterer ned store spørsmål jeg må huske å bruke tid på, for å forstå både meg selv og omverden bedre. Yuval Noah Harrari sier at den aller viktigste egenskapen vi trenger for framtiden er det å forstå oss selv. Å skjønne hvordan vi tilegner oss nye skills som kreves når verden er i endring. Og minst like viktig – forstå hvilken læring vi allerede har tilegnet oss, men som nå må avlæres.

Joda, jeg kjenner godt på sommerfuglene. Det håper jeg du gjør også siden vi alle trenger å våge oss ut på det ukjente og uforutsigbare framover. Og så håper jeg du skaffer deg nødvendig tid og rom for refleksjon. Det tror jeg blir en god måte å starte høsten på.

Lykke til og god jobbstart!

Andre liknende nyheter

Samler seg på Jæren: – Mer enn bare traktor og «sorpa»

Teknologibedriftene på Jæren samler seg for å markedsføre fagmiljøet, skape identitet, arbeidsplasser og tiltrekke seg ny arbeidskraft.

Reiseliv: 7 av 10 tror på like bra eller bedre sommer

Reiselivsbransjen er positiv før sommeren, men det er ikke alle steder vi får ut potensialet. – Trist at regionen ikke klarer å utnytte potensiale det…

Den stavangerske kjipheten

Kunne Kunstsilo i Kristiansand blitt realisert i Stavanger? Hva skjedde egentlig da Stavanger Aftenblad hyret inn en arkitekt fra Bergen til å anmelde…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner