Satser på daglige tv-sendinger og digitale konferanser

Satser på daglige tv-sendinger og digitale konferanser

– Hvis ikke medlemmene kan komme til oss, kommer vi til medlemmene, sier Harald Minge i Næringsforeningen. Mandag er det igjen klart for daglige TV-sendinger, mens konferansene vil foregå digitalt. I tillegg handler det om å bistå medlemsbedrifter som på ny får livsgrunnlaget truet av skjerpede restriksjoner.
06.november 2020 Lars Idar Waage

– Alle er enige i at smitteutviklingen er bekymringsfull og at ekstreme tiltak er nødvendig. Samtidig er vi svært redde for konsekvensene for en del næringer – spesielt de som nå forsøker å redde stumpene av et kriseår i perioden før jul, og som i prinsippet har fått driftsnekt. Nå venter vi på en generell kompensasjonsordning fra regjeringen. Den må være omfattende nok, den må vare lenge nok og den må komme på plass raskt, sier Harald Minge. Han mener at regjeringen nå har opparbeidet seg så mye erfaring i pandemihåndtering – spesielt når det gjelder stimuli og tiltakspakker – at dette bør kunne skje fort.

– Nå er det virkelig behov for forutsigbarhet og kontantstøtte for bedrifter som for alvor lurer på om de kan klare en ny periode med nedstengning, sier han.

HER KAN DU SE MANDAGENS TV-SENDING

Sendingene kan også ses direkte på TV Vest.

Digitale møter

Næringsforeningen er Rogalands største arrangør av konferanser. Siden juni har foreningen arrangert fysiske møter i hele regionen – opptil ti i uken og med opptil 200 deltakere. Fra mandag av går imidlertid foreningen over til digitale konferanser.

– Noen blir avlyst og noen bli konvertert til digitalkonferanser. I tillegg vil det komme opp en del nye møter som er mer velegnet og spisset inn mot digital deltakelse. Næringsforeningen har aldri hatt flere fysiske konferanser enn denne høsten, sier Minge, som synes det er synd, men nødvendig at de viktige møteplassene stoppes.

– Det er viktig at næringslivet opprettholder mest mulig normal drift basert på de til enhver tid gjeldende rådene fra helsemyndighetene. Fortsatt er det en åpning for konferanser under visse forutsetninger, men når statsministeren samtidig ber folk om å holde seg hjemme er det ikke mulig å gjennomføre. I prinsippet blir det samme virkning som et forbud. Næringsforeningen skal leve greit med dette, men for hoteller og andre arrangører er det veldig vanskelig.

 

Starter daglige tv-sendinger

Da Norge ble nedstengt i mars, startet Næringsforeningen TV-kanal med direktesendinger hver morgen klokken 09.00. Flere hundre av regionens bedriftsledere var innom studioet i Rosenkildehuset for å dele erfaringer. Det ble diskutert næringspolitikk, både lokale og nasjonale politikere var i studio – inkludert flere av våre lokale statsråder. Samtidig som helsemyndighetene var inne og rapporterte om pandemien og vi diskuterte hjelpepakker for næringslivet, var fokuset også på nye muligheter. Hele 50 sendinger ble gjennomført før sommeren. Fra august har det vært sending én dag i uken, men fra mandag av starter Næringsforeningen opp igjen med daglige direktesendinger.

– Vi fikk en overveldende respons på dette prosjektet. Når samfunnet ble nedstengt og arbeidsplassene sto tomme fungerte disse sendingene som samlende og nyttige. Vi gleder oss til å starte opp igjen. Nå befinner vi oss i en litt annen situasjon enn i mars, noe som nok vil prege innholdet, sier Minge.

Selv om vi befinner oss i en pandemi med mange begrensninger, mener han vi også må se på mulighetene.

– Helsemyndighetenes råd fokuserer først og fremst på det som er ulovlig, men vi må også vise fram hva som faktisk er lov slik at folk bruker de regionale tilbudene og tjenestene som for eksempel restauranter og detaljhandel. Vi skal heie på gode initiativer som får fram gode og kreative, men også sikre løsninger, avslutter han.

Våre tv-sendinger kan også ses direkte på TV Vest.

Andre liknende nyheter

Offentlig sektor som innovasjonsmotor

Hvert år kjøper det offentlige inn varer og tjenester for nærmere 600 millarder kroner. Å bruke en større andel av disse milliardene til å etterspørre…

Smir så lenge stålet varmer

Han trives minst like godt i produksjonshallen som bak tegnebrettet på kontoret, og karakteriserer sine ansatte som venner. Svein Westlund Kristiansen…

Dårlig ledelse?

En tredjedel av norske medarbeidere sier at de har ledere som er så dårlige, at disse står i veien for at medarbeiderne kan gjøre en god jobb. Men, er…

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner