Start bakingen, bygg pepperkakebyen!
Et av bidragene til Pepperkakebyen i 2020. Foto: Fredrik Refvem/Aftenbladet

Start bakingen, bygg pepperkakebyen!

Korona til tross, fjorårets pepperkakeby besto av 228 byggverk. I år håper både Aftenbladet og Næringsforeningen på enda flere hus fra nærings- livet. Beste bidrag vinner en veldig flott premie.
08.november 2021 Av Lars Idar Waage

I 2019 inngikk Aftenbladet og Næringsforeningen et samarbeid for å inspirere flere bedrifter til å bidra. Resultatet ble en dobling av innleverte byggverk fra næringslivet. Fjoråret var imidlertid litt mer spesielt, og nå håper arrangørene på ny rekord fra næringslivet.

– Vi ønsker svært gjerne at flere bedrifter bidrar i årets utstilling. Kanskje kan det
bli en vennskapelig konkurranse mellom bedriftene, gjerne i samme bransje? Spør Marie Tønnessen, merkevareansvarlig i Stavanger Aftenblad.

Kun åtte byggverk kom fra bedrifter i fjor, men koronarestriksjoner gjorde det svært vanskelig å bake sammen. I år bør det derfor være stor sjanse for ny rekord.

– Husk at husene kan komme i alle størrelser og former så lenge det er hjemmebakt.

Fjorårets vinner var ISS Facility Services med en veldig stilig foodtruck som fikk en premie verdt 70.000 kroner i form av en annonsepakke i Aftenladet. Premien i år er tilsvarende, og det viktigste av alt er at 57.000 kroner ble samlet inn til Barnekreftforeningen.

– Vi oppfordrer hver bedrift som leverer hus til å donere 1000 kroner til årets formål og i tillegg donerer Aftenbladet 250 per innkomne hus som vanlig, sier Tønnessen.

 

 

Røde Kors Ferie for alle

Årets formål blir Røde Kors Rogalands «Ferie for alle». Organisasjonen arrangerer fem årlige ferieopphold for familier som lever i vedvarende lavinntekt og dette betyr at de kan tilby barn og barnefamilier gode ferieopplevelser der de kan skape gode minner.

– Røde Kors setter utrolig pris på å bli valgt som mottaker av donasjonene til Pepperkakebyen. Stadig flere barn vokser opp i familier med lav inntekt og dette tilbudet er et viktig bidrag til nettverksbygging, sosial utvikling og opplevelse av mestring, sier Silje Lea, rådgiver i Røde Kors Rogaland.

I fjor var det ingen offisiell åpning av Pepperkakebyen grunnet smittevernhensyn, men i år skal byen åpnes av ordfører Kari Nessa Nordtun, første søndag i advent.

– I år blir det ekstra stas med en skikkelig åpning, sier Tønnessen.

For femte året på rad vil pepperkake- byen være utstilt på Oljemuseet. Utstillingen åpner 28. november klokken 15.30, mens innleveringer må skje tirsdag 23. og onsdag 24. november mellom klokken 15.00 og 19.00 på Oljemuseet.

God baking!

PS! Donasjoner til årets formål kan foretas via Vipps eller vanlig bankoverføring. Vippsnummeret er LM2017 og kontonummeret er 3265.11.17593. Merk med Pepperkakebyen.

Andre liknende nyheter

IKT-bransjen krever utdanningsløft

– Vi må ha tilført teknologikompetanse i alle ledd om vi skal bygge en bærekraftig industrinasjon i Norge, mener teknologi- og bærekraftdirektør i IKT…

Det vonde grønne skiftet

Krigen i Europa endrer energimarkedene og det vi lever av raskere enn før – nå ligger det et spesielt ansvar på oss som tjener godt mens Europa gråter…

Tydelig tale på Nordic Edge Expo 2022

Hvordan går vi fra bevissthet til handling når vi skal utvikle fremtidens byer? Daria Krivonos, CEO i Copenhagen Institute For Future Studies, underst…

© Næringsforeningen 2019-2022 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner