Widerøe trenger to ting for å lykkes med elfly-satsingen
Andreas Aks, administrerende direktør i Widerøe Zero under Arendalsuka 2022.

Widerøe trenger to ting for å lykkes med elfly-satsingen

Norge har en unik mulighet til å være en testbenk og bør ta en aktiv rolle i forhold til å videreutvikle elflyteknologien. Temaet ble debattert på Rygerelektra under Arendalsuka 2022.

Luftfarten går inn i en ny, tredje æra. Men det er viktig at den blir kommersielt bærekraftig, slik at den ikke ender opp som Concorde, forklarte Andreas Aks, administrerende direktør i Widerøe Zero.  

– Vi trenger to ting. Det første er en forutsigbarhet på skatte- og avgiftspolitikken.
Vi har allerede to tilbud om å kjøpe elfly, forklarer Andreas Aks.

– Det andre er at teknologiskifte er krevende, komplekst og kostbart. Vi trenger assistanse og hjelp i denne prosessen. Virkemiddelapparater fra regjeringen er helt nødvendig i et teknologiskifte.

Aks har også et tredje ønske, og det er at vi skal se at noe av kjerneteknologien utvikles i Norge.

– Vi har en unik mulighet til å «tappe» inn i forhold til teknologiutvikling her i Norge, med Rolls-Royce. Vi kan være en testbenk, et foregangsland hvor man tar i bruk elfly-teknologien i en tidlig fase før det kan skaleres, sier Aks.

Jakob Bjelland, statssektretær i Samferdsledepartementet, påpeker at luftfartsstrategien til regjeringen kommer i løpet av året. Luftfartsstrategien staker ut veien videre for en ny luftfartsæra. Norge er helt enkelt nødt til å lykkes. Geografien vår gjør at vi enkelte steder ikke har noen andre alternativer enn fly som fremkomstmiddel. I tillegg har vi forpliktet oss til store utslippskutt, gjennom internasjonale klimaavtaler, poengterte Bjelland.

Fra venstre: Sigurd Øvrebø, administrerende direktør i Rolls Royce Electrical Norway og Jakob Bjelland, statssektretær i Samferdsledepartementet, i samtale ombord på Rygerelektra.

– Vi trenger ikke å bygge infrastruktur rundt luftfart, vi har allerede en perfekt lufthavnstruktur. Vi har i tillegg en historie med å være tidlig ute med elbil og elektriske ferjer. Vi har et klart mål om å være tidlig ute med elektrisk luftfart, konkluderer Bjelland.

Andre liknende nyheter

Nordic Steel vant Jærprisen 2023

Nordic Steel stakk av med seieren når Jærprisen ble delt ut for første gang. Vinneren ble kåret på Jærmøtet torsdag 23. mars, hvor 300 deltakere samle…

Energisk AM-konferanse i Trondheim

Additiv Manufacturing, på folkemunne ofte omtalt som 3D-printing, er et teknologiområde i kraftig vekst. Nå har det blitt en etablert en nasjonal AM-k…

Sol, energi og batteri på Kverneland

Med utgangspunkt i et stadig sterkere og bredere industrimiljø på Jæren, fortsetter Kverneland Energi veksten. En vekst der hovedingrediensene er sol,…

© Næringsforeningen 2019-2023 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner