Brukt IT-utstyr gir økt menneskeverd

Allservice tilbyr arbeidstrening for mennesker som har havnet utenfor arbeidslivet. Nå inngår de et samarbeid med iteam hvor brukt IT-utstyr skal gi merverdi på flere vis.
07.mai 2024 Allservice
Foto: Allservice

– For oss er dette et veldig viktig samarbeid, og vi er utålmodige etter å komme i gang. Dette gir mulighet for kandidatene våre til å vokse og utvikle seg. Vi gleder oss, sier Carl-Fredrik Zwerg, salgs- og produksjonsleder i Allservice.

iteam er et av Norges raskest voksende IT-selskaper, med 38 avdelinger fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør. I sitt bærekraftprosjekt «Tilbake» hjelper de utvalgte partnere med å bygge grønne IT-verksteder, hvor sikker lagring av utstyr og sikker sletting av data er kjerneoppgavene. Men viktigst av alt tilbys det i disse verkstedene arbeidstrening for å hjelpe mennesker tilbake i arbeidslivet. I tillegg får gjenbrukbart utstyr nytt liv hos familier og organisasjoner med lav kjøpekraft.

– Dette er vårt bidrag til det grønne skiftet og bærekraft i et større perspektiv, sier kundeansvarlig i iteam, Paul Johnny Klock. -Tilbake-prosjektet har ingen økonomisk verdi for oss. Men ringvirkningene og merverdien for samfunnet rundt er så positiv, at det er verdt hver time og krone vi investerer i dette.

– Det er viktig for oss å tilby arbeidstreningsoppgaver som er relevante, spesielt for ungdom som har havnet utenfor arbeidslivet. Her vil de få både kompetanseutvikling og mestring i trygge rammer gjennom sletting av brukte PC-er. Dette er en vinn-vinn-situasjon. Hvor vi både leverer en tjeneste som næringslivet etterspør og får folk i arbeid, sier Carl-Fredrik Zwerg.

 

Brukt, men brukbart

Svært mange bedrifter bytter IT-utstyret sitt hyppig. Selv om PC-ene er utrangert for dem, betyr ikke det at det ikke har verdi for andre. Men før andre overtar utstyret må data slettes og maskiner klargjøres.

– Det er denne oppgaven Allservice skal gjøre, sier Klock, som understreker at det er et stort behov.

– Mange bedrifter vet rett og slett ikke hva de skal gjøre med utdatert IT-utstyr. For det er ikke bare utstyret i seg selv som må tas hånd om, det er også ofte sensitive data som kan komme på avveie, sier Klock.

For iteam og Allservice handler det selvsagt om å dekke en etterspurt tjeneste, men enda mer om å se menneskene.

– Viktigst av alt tilbyr vi i disse verkstedene jobb til folk, og får de tilbake i arbeidslivet, og jeg vil tro at så mye som 10 personer kan få oppgaver innenfor dette område. Det gir dem verdifull kompetanse som de kan bruke senere i yrkeslivet, sier Zwerg, og legger til at alt arbeid med IT-utstyret blir kvalitetssikret av Allservices egne ansatte.

 

Bedriftene gir, og får tilbake

Bedrifter som leverer inn brukt utstyr får sertifikater på at data er sikkert slettet fra enhetene, og samtidig tilgang til en bærekraftportal som iteam har utviklet, hvor de kan hente ut miljøregnskap og se hva de har bidratt med i prosjektet. Bedriftene kan også velge å få tilbake utstyret etter at det er renovert. Hvis ikke selges utstyret til bedrifter i Stavangerregionen, eller doneres det til frivillige organisasjoner som kan gi dem videre til personer som kan ha nytte av PCene.

For iteam og Paul Johnny Klock er det flere dimensjoner i et slikt samarbeid.

– Det aller viktigste for oss i iteam er erkjennelsen av hvor avgjørende det er for mange å være en del av arbeidslivet. Vi trenger flinke hoder og hender i Norge, og her gjør Allservice en viktig jobb, sier Klock.

Både Paul Johnny Klock og Carl-Fredrik Zwerg, oppfordrer næringslivet og kommunen til å komme på banen for å bidra til dette prosjektet.

– For den viktigste faktoren for at prosjektet skal bli en suksess, er tilgang på brukte maskiner og utstyr, avslutter de.

Andre liknende nyheter

Lyse og Nordic Edge åpner lab for mobilteknologi

Digitaliseringsministeren innvier ny 5G og IoT-lab på Innoasis i Stavanger.

Altibox vinner Norsk Kundebarometer

Altibox kommer nok en gang ut på topp blant konkurrentene i Norsk Kundebarometers årlige undersøkelse.

Vitec Plania inngår samarbeid med Geograf Digital

Vitec Plania og Geograf Digital har signert en samarbeidsavtale. Avtalen gir gjensidige markedsmuligheter for selskapene. Kundene får detaljert 3D-dat…

© Næringsforeningen 2019-2024 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner