Byggestart for ny kraftlinje

Mandag 22. november gikk startskuddet for byggingen av Lnetts nye 132 kV-linje fra Dalen ved Jørpeland i Strand kommune, via Veland til Hjelmeland kommune. Ordførerne i Hjelmeland og Strand, Bjørn Laugaland og Irene Heng Lauvsnes, var til stede og er godt fornøyde med at byggingen nå er i gang.
22.november 2021 Lnett
Ordførerne Bjørn Laugaland og Irene Heng Lauvsnes var til stede da byggestart ble markert mandag denne uken. Foto: Lnett

Et godt utbygget og robust strømnett er en forutsetning for å skape vekst og nye arbeidsplasser i et mer elektrifisert samfunn. Dette er bakgrunnen for at den nye linjen bygges – en linje som ikke minst næringslivet i området har vært engasjert i å få realisert. Derfor var det også godt oppmøte fra næringslivet og politikerne i Strand og Hjelmeland kommune når Lnett markerte byggestart av den nye kraftledningen mandag denne uken. Prosjektet vil muliggjøre etterlengtet næringsutvikling i begge kommuner. Ordfører Bjørn Laugaland tok det første spadetaket på tomta til den nye transformatorstasjonen på Hjelmeland. Går alt etter planen står den nye 132 kV-kraftledningen ferdig tidlig i 2024.

Oppgradering og bygging av transformatorstasjoner starter samtidig med bygging av ny linje. Kruse Smith er tildelt kontrakt for totalentreprise for bygg og grunnarbeid. Det skal bygges ny transformatorstasjonen på Dalen og ny stasjon på Veland og Hjelmeland. Siemens Energy bidrar til prosjektet med elektromekanisk utrustning av stasjonene. Dette er første avrop på en ny rammeavtale mellom Lnett og Siemens Energy. LinjePartner er tildelt totalentreprise for byggingen av høyspentlinjen fra Dalen via Veland til Hjelmeland.

Arbeidene altså er nå gang og linjen skal spenningsettes fjerde kvartal 2023 og altså stå ferdig i begynnelsen av 2024. De samlede investeringene i prosjektet utgjør en halv milliard kroner.

Lnett, tidligere Lyse Elnett, er et nettselskap i Sør-Rogaland med rundt 160.000 kunder. Selskapet har ansvaret for regionalnettet fra Hjelmeland i nord til Eigersund i sør, samt distribusjonsnettet i ni kommuner. Lnett er et selskap i Lyse-konsernet.

Andre liknende nyheter

Stavangerselskap på børs

Stemningen var høy da Nasdaq-bjellen var rigget og klar til å sende Resqunit på børs fredag morgen - direkte fra FOMO.

Nyetablert rekrutteringsbyrå

Smarte Hoder AS er et nyetablert rekrutteringsbyrå i Sandnes som er eksperter på rekruttering og bemanning av ledere og fagspesialister!

TietoEVRY videreutvikler ny L2S

TietoEVRY har inngått en strategisk avtale med Norsk Olje og Gass, Norog, om modernisering og videreutvikling av License2Share-løsningen. Ved å ta i b…

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner