Deltok i antidroneøvelse

Drone Protection Solutions AS fra Oltedal har deltatt i unik antidroneøvelse på Gardermoen mens flyplassen var i full drift. Øvelsen ble gjennomført av Interpol, Politiet, Avinor og UAS Norway.
11.oktober 2021 Drone Protection Solutions
Den AI-drevne DroneHunter er en verdensledende C-UAS drone.

Norsk politi har installert detektor på Gardemoen og ble overrasket over at de oppdaget så mange droner etter at 120+dronesalget har eksplodert de siste årene, og fylt himmelen med millioner av nye fly.

Dessverre kan enkle modifikasjoner på disse dronene, utført av kriminelle og terrorister, skape nye sikkerhetsproblemer. Droner bevæpnet med eksplosiver eller andre skadelige nyttelaster krever at tradisjonelt sikkerhetsarbeid tilpasser seg for å beskytte luftrom, infrastruktur og mennesker.

Sikkerhetssystemer av militær klasse er uforberedt på denne nye trusselen fordi de ble designet for å sikre luftrom mot større fly og raketter. Mindre fly, som flyr i lavere høyder og i komplekse miljøer, utfordrer tradisjonelle systemer. Kriminelle og terrorister kan bruke disse verktøyene til å:

  • Forstyrre flytrafikk.
  • Forstyrre politiets arbeid.
  • Spionasje.
  • Transportere sprengstoff eller kjemiske våpen.
  • Angripe oljeraffinerier eller atomanlegg.
  • Attentat.

Andre liknende nyheter

Lyse Vekst investerer i Tectal

Lyse Vekst investerer i teknologiselskapet Tectal

Ny Rogaland-sjef i NORCE

Oddvar Skjæveland er ny regionansvarlig i Rogaland for NORCE. Skjæveland ser fram til å styrke NORCE sin tilstedeværelse og tilgjengelighet i regionen…

Fusjon i Ryfylke

TF regnskap AS og Finnøy Økonomi AS går sammen i et nytt rådgiving- og regnskapsselskap og blir med dette største aktør i Ryfylke.

© Næringsforeningen 2019-2021 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner