Dyrker mat i ørkenen under Covid-19

Desert Control fra Stavanger dyrker nå mat i ørkenen i De Forente Arabiske Emirater, ved hjelp av deres spesielle teknologi.
14.september 2020 Desert Control
Med flytende nano-leire dyrkes mat i ørkenen.

I mars i år, mens land over hele verden stengte ned grunnet Covid-19, gikk det med stormskritt mot en bemerkelsesverdig transformasjon i et ørkenhjørne av De Forente Arabiske Emirater. På bare 40 dager hadde sanddyner i ørkenenasjonen blitt forvandlet til en grønn oase med modne, søte vannmeloner som spratt opp under den arabiske solen.

– For et land som importerer 90 prosent av sine ferske råvarer, er dette en viktig milepæl. Den tørre, ugjestmilde arabiske ørkenen ble omgjort til en frodig frukt- og grønnsaksåker med hjelp av tilsetning basert på leire og vann. Covid-19 lockdown i UAE ble gjennomført med strenge begrensninger, og importen deres falt samtidig som oljepriser ble rammet. Ferske råvarer fra import var brått ikke like tilgjengelige for mange, sier Ole Kristian Sivertsen, CEO i Desert Control.

– Vi jobbet med ICBA og Red Crescent for å få ferske vannmeloner og grønnsaker fra avlingene delt ut til familier og mennesker som opplevde en vanskelig tid i lokalmiljøet. Målet var å gjennomføre mer inngående analyser av ernæringsverdier og mikronæringstoffer som forskere mener kan bli forbedret for avlinger som dyrkes i slik leierbehandlet jord, men det må vente til neste forsøksprosjekt.

Les mer om historien på BBC News!

Andre liknende nyheter

KGJS velger Visolit som skypartner

Kristian Gerhard Jebsen Skipsrederi (KGJS), et stort, internasjonalt rederi med hovedkontor i Bergen, Norge, har valgt Visolit som sin nye skypartner.…

Aibel får viktig Equinor-studie for feltprosjektering

Aibel er tildelt en studie for feltprosjektering, konseptoptimalisering og definering av Equinors ubemannede prosessplattform på Krafla-feltet.

Solakonferansen som Get Together og Webcast

Luftfartskonferansen «Solakonferansen 2020» blir i år arrangert i en mindre utgave som Get Together på Clarion Hotel Energy, men sendes også i Webcast…

© Næringsforeningen 2019-2020 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner