Første elektriske gravemaskin i Rogaland
Olav Stangeland og Tommy Stangeland tester den nye maskinen. Foto: Stangeland Maskin

Første elektriske gravemaskin i Rogaland

I løpet av høsten er det oppstart på riveoppdrag som innebærer bruk av anleggsmaskiner innendørs. Nå er den første elektriske investeringen ankommet Stangeland Maskin sitt hovedkontor som den første i rekke av flere elektrisk utstyr.
29.juli 2020 Stangeland Maskin

I løpet av høsten er det oppstart på riveoppdrag som innebærer bruk av anleggsmaskiner innendørs. Nå er den første elektriske investeringen ankommet Stangeland Maskin sitt hovedkontor som den første i rekke av flere elektrisk utstyr.
– Vår visjon er å være ledende, og det inkluderer at vi til enhver tid har utstyr som løser oppgavene på en trygg og effektiv måte, sier Olav Stangeland, konserndirektør i Stangeland Gruppen.
Han fremhever spesielt at støynivået er tilnærmet null, og at i løpet av en femårsperiode forventes det reduserte driftskostnader på 50 prosent sammenlignet med dieseldreven maskin på samme størrelse.
Valget falt på en JCB 19C-ETEC med den største batteripakken, som gir fem timers kontinuerlig drift. Nettopp denne maskinen er anerkjent og sendt til topps i Royal Academy of Engineering for sitt arbeid innen elektrifisering. Den er også den første full elektriske minigraveren på batteri som er satt i volumproduksjon.

– Det er stort fokus på elektriske anleggsmaskiner i Norge, og vi ønsker å være med på denne utviklingen. Vi har konkurransedyktige priser og tilgjengelige maskiner for rask levering, sier Tor Anders Høgaas i Rosendal Maskin.
Høgaas er særdeles fornøyd med leveransen til Stangeland, som han vet har høye krav og forventninger til utstyret.

Elektriske gravere er ikke ukjent for Stangeland. De har på eget verksted bygget om to gravemaskiner fra diesel til strøm. En Kubota på 900 kg og en Volvo på 1,5 tonn som er brukt på innendørs riveoppdrag.

– Det er viktig for oss å følge med på utviklingen, og nå er teknologien komt på et nivå som er interessant. Nå skal vi bli bedre kjent med batteriteknologien, og den erfaringen drar vi med oss når vi vurderer maskin og EL-investeringen fremover, sier Tommy Stangeland, daglig leder Stangeland Maskin.

Andre liknende nyheter

ULL-rute mellom Stockholm og London

Stavanger-selskapet Tampnet og Nasdaq kan nå fortelle at de sammen lanserer en fiberrute med ultralav «latency» (forsinkelse) (ULL) mellom Stockholm o…

Ny kontrakt til Port Teknikk

Port Teknikk i Sandnes skal levere ståldører og -porter til det nye universitetssykehuset i Stavanger. Kontraktsverdien er 27 millioner kroner.

PaleBlue med Oslo-kontrakt

PaleBlue AS er tildelt oppgaven med å utvikle nye og innovative VR- (Virtuel Reality) og 3D-løsninger av Oslo Kommune – Bydel Alna. Det forventes å st…

© Næringsforeningen 2019-2020 Sidekart Personvern og vilkår for bruk
Umbraco CMS fra MarkedsPartner